SJEKK UT DEN NYE NETTSIDA MI

Hei! Det siste halvåret har eg vore veldig fråverande på bloggen, som dei fleste sikkert har merka. Det eg vil er eigentleg å ha eit galleri der eg kan vise fram bileta mine, og kanskje skrive ein tekst i ny og ne dersom eg føler for det. Då føler eg at ei bloggplattform blir veldig feil organisert og innvikla med tanke på kva eg vil ha. Med dette som grunn, har eg laga ei nettside med forskjellige biletseriar på plattforma av Wix. Dette trur eg blir mykje betre, og no kan eg vise bileta mine på ein oversikteleg måte. LINK HER!

Dette betyr at det innlegget her, er det siste eg kjem til å skrive på denne bloggen. Tusentakk for alle kommentarar og gode stunder, men eigentleg endrar ingenting seg. Eg endrar berre plattform og design. Håpar du vil sjå på bileta mine på den nye sida, og så er det berre å ta kontakt om det skulle vere noko :)Gode deg

Hei alle sammen. No er det ganske lenge sidan eg har blogga her. Det har skjedd så utruleg mykje dei siste dagane. Den siste veka har dagane gått i latter, seine kveldar, malakoff, og mange tårer. Søvnen har blitt nedprioritert, og dagane har sklidd inn i kvarandre slik at eg slit med å skilje dei frå kvarandre. Eg skriv eit innlegg no fordi at i natt, så forhindrar alle tankane meg i å sove. Eg slit litt med å få sove til vanleg, men i kveld rasar ord og bilete rundt i hovudet mitt som aldri før. Ord, berre fattige ord, kva verdi har dei eigentleg? Dei kan høyast verdilause ut, men samstundes er det så godt å få snakka. Å fortelje korleis ein har det, korleis ein opplever situasjonen, og få hjelp til å føle seg betre. Vi treng ord for å uttrykkje oss, men ofte er det like godt å ha ei skulder å gråte på. Somme gonger er det kun det som trengs.

I hovudet mitt surrar det så mykje at eg er nøydd å få det ut ein stad. Dette er plattforma eg vel å dele det på.

Eg hugsar då vi var små, og eg var på besøk hos deg. Mora di laga pannekaker til oss, og så las ho ei bok om eit grønt monster. Eg trur du vart sint, eller redd. Du sprang i alle fall opp på rommet dit og grein. Eg hugsar også bursdagsfesten din på barneskulen då du inviterte heile klassa. Det var så kjekt. Då var vi alle samla, slik vi var samla på mandag. Det såg ut som at du hadde det veldig kjekt i helga og på mandag, og eg er så takknemleg for at du fekk ei fin avlsutning, og at vi fekk vere ein del av den.

Tomhet. Eg veit ikkje kva eg skal seie. Det er vanskeleg å forstå og innsjå at det som har skjedd, faktisk er verkeleg. Men det er realiteten, og vi er nøydde til å godta det, og halde fram. Alle saman tenkjer på deg, og vi hugsar deg som den artige guten med dei teite kommentarane og eit konstant smil om munnen. Ein må mimrast om det som har vore, og ta med seg dei gode minnene vidare. Når eg tenkjer over det, så har eg kun gode minner om deg. Gode deg.

Sov godt <3

 

Filmanbefaling #3

At eg driv med desse filmanbefalingane er eigentleg litt ironisk, i og med at eg ser veldig sjeldan på film. Dei gongane eg gjer det, er på anten på filmkveld med Turbulens eller på kino. Eg må seie meg litt heldig også, for nesten alle filmane vi veljer ut, er ganske gode. No i det siste har vi i alle fall sett to filmar som eg vil anbefale vidare.

THE UNINVITED

Anna kjem heim frå eit mentalsjukehus. Faren har gifta seg med sjukepleiaren som pleia mora til Anna og Alex før ho døydde. Søstrene oppdagar raskt at det er noko uglar i mosen, og at denne stemora ikkje er til å stole på. Eg vil eigentleg ikkje seie noko meir om filmen. Den var sjukt bra, sjå den!

ME BEFORE YOU

Lat oss berre ta ein augneblink og tenkje på kor mykje djupare me before you er, i stadenfor et helt halvt år. Det er sikkert veldig mange som har lest boka, eg er ikkje ein av dei. Filmen var veldig bra, og veldig trist. Ein fin kjærleiksfilm om du er i det humøret. Det einaste eg vil pirke på, er dei kleine ansiktsuttrykka til jenta gjennom heile filmen. Det var litt grusomt å sjå på i starten, men så vart eg van med det. Ansisktsuttrykka er jo heller ikkje noko ho kan hjelpe for, så det er litt urettferdig av meg å dra det fram, hehe. Veldig god film, anbefalast!

Har du sett desse?

5 ting eg hatar

- Å ete middag. Det er kjemperart, men eg føler at det måltidet er så påtvunga. For det første tar det tid, og for det andre er det som ei arrangert forsamling der ein skal sitte og fokusere på maten og snakke om kor god den er. Eg ville mykje heller berre ha ete ei banan eller ein annan frukost aleine i staden for middag. Det er sjølvsagt ein annan sak dersom ein er på ferietur og skal ut og ete, eller har jentekveldar og slikt, men vanleg middag i kvardagen er noko eg irriterer meg veldig over.

- Når folk publiserer ti tusen sekund av ein konsert på mystory. Det er så utruleg lite interessant å sjå på. Ja, sikkert kjempegøy å vere på konserten, men viss eg ville sett heile skiten, så hadde eg kjøpt meg ein billett sjølv.

- Folk som hatar PÅ. Det går faktisk ikkje an å hate på nokon/noko. Det er grammatisk ukorrekt, og eg grøsser nedover ryggen. Det er som om eg skulle like sjokolade. Det høyrast jo berre kjempedumt ut! Eg blir faktisk så provosert.

- Folk som ikkje klarar å reflektere seg fram til ei forståing av at alle er ulike og har ulike måtar å reagere og takle ting på. Altså, når folk ikkje skjønner grunnen til kvifor folk handlar på ein annan måte enn ein sjølv ville ha gjort, så må ein ta seg nokre ekstra rundar meg seg sjølve. Vi er alle ulike, og godt er det.

- Rotete rom. Eg må alltid rydde rommet mitt dersom det er noko i ulage. Å rydde og ordne rommet mitt er noko eg liker veldig godt å styre meg også, så då passar jo det fint!

Er det noko som irriterer deg spesielt?

sommarplanar

Det er noko i lufta denne sommaren. Vinden susar gjennom grønne, frodige lauvtre. Plutseleg var heile fjellsida tett i fyldig skog som bula utover. Våren rakk nesten ikkje å seie hei før sommaren tok overhand og boltra seg utover dalane og engene. Eit lite vindpust kviskrar meg i øyra at denne sommaren, den blir bra. kødda.

Men for å vere litt seriøs; eg har allereie fått skille, ansiktet mitt er fullt av frekner, Barcelonaturen med nesten alle mine beste vener er rett rundt hjørnet, Sivert Høyem kjem på Malakoff, eg får besøk av Ingrid og Oline, eg skal jobbe og tene masse pengar, EG BLIR 18!, altså, kan dette love noko anna enn ein fantastisk sommar? Vi har jo fått ein smakebit på sommarvêret, og tenk så fenomenalt om heile sommaren går forbi i ein slik temperatur. Smilet mitt er breitt, latteren heng laust, friluftslivet tar seg opp, ja, livskvaliteten min betrar seg med ti tusen hakk når sola og sommaren slår til for fullt.

Det eg skal i sommar er altså:

 • Barcelona heile neste veke med Turbulens.
 • Jobbe som ein helt og tene inn til livets opphald.
 • Malakoff rockefestival som er her på Eid. Åh, som eg elskar dei dagane, det er berre ubeskriveleg. I år kjem også Oline og Ingrid frå språkreisa på besøk, og det gler eg meg veldig til. Eg trudde faktisk ikkje eg skulle få så gode vener på den turen i fjor, så det er eg veldig takknemleg for.
 • Når vi kjem til 9.august, då fyller eg 18 år. Det er ein stor dag, for då får eg lov til (nesten) alt, og eg kan bestemme over meg sjølv.
 • Roadtrips, småturar og eksursjonar kan eg berre liste opp med éin gong, for det kjem det til å bli mange av.

Kva skal du i sommar?

Eg er heilt sikker på at eg gjorde riktig

28.august 2014 skreiv eg eit innlegg på bloggen med overskrifta "eit større val" (link HER). Det var frå den tida eg var usikker på om eg ville bytte skule og begynne på studiespesialiserande her heime på Eid. Først og fremst er det så merkeleg at det er heile TO ÅR sidan. Altså, det kjennest ut som i går. Eg las innlegget no for nokre dagar sidan, og eg hugsar så utruleg godt kor usikker eg var. Når eg tenkjer tilbake på det, så sit eg med ei så god kjensle, fordi eg veit at eg gjorde det rette valet. At eg ikkje kjenner eit snev av anger er veldig tilfredsstillande. Dersom eg hadde gått i Volda ville eg gått glipp av så mykje som har gitt meg gode minner. Først og fremst hadde ikkje vore ein del av turbulens, og det er ein verdi i livet mitt som eg ikkje ville ha bytta mot noko i verda. Eg ville mest sannsynleg ikkje ha kjent venane mine på sandane like godt, og alle opplevingane der, ville eg vore forutan.

Spesielt 2vgs, som no avsluttast, har vore eit fantastisk år. Neste skuleår blir omtrent same klassene, håpar eg, og viss siste året blir like bra, då blir det bra! Russetida, Prahatur og generelt skulekvardagen med eidagjengen; åh, eg gler meg. Når eg føresteller meg at eg framleis hadde gått i Volda, så tenkjer eg at eg mest sannsynleg hadde fått vener, og hatt ei fin tid, men eg trur ikkje noko kan samanliknast med kor godt eg trivast på Eid vgs. Takk til alle som gjer kvardagen min så bra!

Trivast du på skulen?

10 ting eg liker

Norsk natur (om sommaren) er så fantastisk. Altså, eg vert heilt fascinert. Det er så flott å sjå opp på fjellsida når den er frodig og grøn, eller å gå inn i barskogen når sola skin gjennom greinene. Ahh, beautiful.

Trening er noko eg bruker veldig mykje tid på. Eg liker mange ulike aktivitetar, men spesielt styrketrening.

Turbulens heiter venninnegjengen min. Den er for meg utruleg viktig. Eg trur berre det er vi i turbulens som forstår kor bra vi har det saman. Eg er så glad for at eg har ein slik gjeng, for vi har det verkeleg topp. 

Fotografering, hobbyen min. I det siste har eg også filma ein del. Eg lurer på om eg skal tenkje på denne interessa når eg skal velje studie...

Ha fullt program elskar eg. Dagar som er stappfulle er kjempekjekke. Då slepp eg å sitje heime og lure på kva eg skal gjere på.

Reise. Kven liker vel ikkje å reise? Det er så spanande å oppleve andre kulturar, og lære nye ting.

Sommardagar med bading, grilling, soling, vener, you name it.

Sommarkveldar fortener også eit eige punkt. Når du sit ute i hagen saman med venane dine, høyrer på koseleg sommarmusikk, snakkar om dagen, og det er varmt nok til å sitje i singlet og shorts.

Shopping i andre land er så mykje meir spanande enn shopping i Norge. 

Når folk fortel morsomme historier frå kvardagen sin høyrer eg godt etter. Eg elskar å få høyre dersom det har skjedd noko hysterisk i heimen til nokon. Det er verkeleg kjempeartig.Kva liker du?

Dette irriterer meg med andre menneske

- Dorull feil veg slik at den går inn mot veggen. Seriøst liksom.

- "Du må ete meir!", "Er du finspist i dag?". Altså viss eg hadde hatt lyst på meir, så hadde eg tatt meir. Dersom eg hadde ete for lite, så hadde eg ikkje sett slik ut.

- Hårsåre folk som blir fornærma for ingenting og tar seg nær av alt.

- Dei som ikkje kan ta til seg kritikk og alltid må finne nokon å skylde på når noko går gale. Folk som ikkje greier å ta ting på si eiga kappe i blandt, men alltid må ha ein utkåra syndebukk som ikkje er seg sjølv, er menneske eg ikkje vil omgås. Herregud liksom, alle gjer feil, get over it!

- Samtaleemne som omhandlar bæsj, promp og tiss. Er det verkeleg nødvendig? Vi er ikkje seks år lenger. Når folk startar å snakke om så barnslege ting, så lukkar eg øyra.

- Raping! Koman, det er ikkje kult, det er berre ekkelt. Eg føler meg så aleine om denne meininga, men eg synes raping er både umodent og usmakeleg. Dersom du rapar rundt bordet, så ser ikkje du meg le for å seie det sånn.

- "Ja, det må vi få til!", "Vi må finne på noko snart", og så skjer det aldri. Folk som alltid planlegg at vi må gjere ting og møtes, men som aldri gjennomfører. Eg har lyst å gjere alt det gøye vi planlegg!

Kjem du på noko andre gjer som du irriterer deg over?

Planen etter vgs

Vi har éitt liv, og eg vil få mest mogleg ut av det, men ein må prioritere. Eg har lyst til å gjere så mykje forskjellig heile tida, men nokre gonger må ein faktisk setje eitt ønske framfor eit anna. No er det jo eit år til eg må bestemme meg for kva eg skal gjere etter vidaregåande, men likevel føler eg at eg bør begynne å tenkje over det. Akkurat for augneblinken har eg tre alternativ som eg har aller mest lyst å gjere. Ingen inneber vidare studie, men det føler eg heller ikkje at det treng å gjere. Altså, det er lov å ha eit eller to eller fleire friår, så lenge du har noko å drive med (og helst har ei eller anna inntekstkjelde). For meg freistar det mykje meir å tene meg opp litt pengar slik at eg kan oppleve verda og andre kulturar før eg eventuelt kastar meg på studie. Alternativa mine er:

 • Militæret - Heilt sidan eg vart godkjent på sesjon del 1 og sendt vidare til del 2, har eg vore ganske gira på det. Tenk så kjekk og lærerik ei slik oppleving må vere.
   
 • Frankrike - På grunn av at eg har hatt fransk på skulen, så vil eg flytte til Frankrike og bu der ei stund (alt frå 6mnd til to år. Eg veit ikkje). Då ville eg ha budd i sør slik at det er fint vêr heile året, for er det noko eg er lut lei av, så er det kulden, regnet og snøen i Noreg.

  Å leve sånn her dag ut og dag inn JA TAKK!
   
 • PT-utdanning på Bali - Eg har lest at dei har eit kurs som varer i tre månadar på hausten, og eg synes det verkar så utruleg artig å vere personleg trenar. Hallo, så sjukt kult! Du får vere i eit sydenland i tre månadar og trene, pluss møte mange nye menneske! Kan det eigentleg bli betre?

Lysta på Frankrike og Bali veg litt meir enn militæret. Det freistar berre utruleg lite å vase i snø oppe med Russlandgrensa, for ein kan jo bli plassert der. Agh, går det eigentleg an å seie nei takk til militæret når eg har kryssa av på at eg vil? Militæret blir liksom berre ei ventetid før eg får reise ut og oppleve nye kulturar, og eg er så lei av å vente allereie. Eg ønskar meg sommar og sol heile året, og den livsstilen dei har i sørlege delar av Europa.

Kva vil du helst gjere etter vgs (evt. til hausten)?

STEM PÅ OSS!

Heiisann!

No er alle filmane som er nominert til publikumsprisen for Sogndal Filmfestival lagt ut på nrk.no. Vi hadde sett utruleg stor pris på om du ville gå inn og stemme på vår film "Fryktfaktor"! Ein kan stemme kvar tolvte time heilt fram til 7.april kl12, så det er berre å gå inn og stemme kvar dag! Vi håpar du vil stemme på oss!

HER KAN DU STEMME (link)

HER er facebooksida til filmfestivalen (link)

HER ER ARTIKKELEN OM OSS (link)Vil du stemme på oss?

KVA ER DIN INSTAGRAM?

Heisann! Eg er lei av tom feed på instagram, så eg vil gjerne finne nokre nye kontoar å følgje. Skriv kva du heiter i kommentarfeltet, så tar eg ein tur innom! Min er: @dagnysund3 (link), følg meg gjerne også :)

Blyantteikningar

Hei, og god vinterferie alle saman! Eg har sjølvsagt blitt sjuk den eine veka vi har ferie. Forrige gong eg var sjuk var tre dagar med feber for eitt år sidan, så kor typisk er ikkje det? Jaja, det er kun forkjølelse, men søren så irriterande det er. Trur kanskje eg skal ta litt pause frå trening i dag i alle fall, slik at eg blir raskast mogleg frisk. Har ikkje tid eller noko lyst til å vere sjuk!

Av og til får eg teiknebyer, og no er eg i ei av dei. Tenkte at eg kunne vise nokre eg har teikna i vinter. Eg likar best å sjå på eit bilete når eg teiknar, for då føler eg at eg har eit mål. Her er to sjølvportrett, og to andre.


Bilde - Teikning


Bilde - Teikning

Kva for ei likte du best?

Minnebok

På rommet mitt har denne fine boka blitt ståande i to år. Eg har ikkje hatt noko å bruke ho til, men så fekk eg plutseleg ein idé. Ei minnebok! Difor limte eg inn dei finaste polaroidbileta mine i rekkjefølgje, slik at eg kan sjå kva eg har gjort på det siste året. Resultatet vart kjempefint!Det einaste du treng er bilete, teip og ei bok!

Kva synes du?

Brannalarmen gjekk avHei! I dag vert Charlotte 18 år, og i den forbindelse har eg og Elisabeth latt kreativiteten utfolde seg. No skal dokke få sjå den spennande hemmelege greia eg og Elisabeth dreiv med i går. Vi skreiv nemleg ein song i går etter skulen. Melodien vi har brukt er "tenke sjæl" av Trond Viggo Torgersen. Vi fann desverre ingen instrumental versjon av songen, så difor prøvde eg å skru ned volumet der han syng i bakgrunnen. Det enda med at det vart litt opp og ned på musikkvolumet, men sånn får det berre vere. Med mindre nokon av dokke har ein instrumental versjon av songen? :D Teksten du høyrer i songen er basert på ei utruleg morsom og ekte hending som skjedde hos Charlotte før jul. Berre høyr godt etter, og nyt songen!

Gratulerer så mykje med dagen, Charlotte!

Kva synes du om songen vår?

10 dritspennande fakta om meg

 • Eg konfirmerte meg humanistisk, og det angrar eg absolutt ikkje på! Eg har heile tida vore sikker på at det var det eg skulle gjere.

 • Eg fyller 18 i sommar, men har køyrt bil kun éin gong på parkeringsplassen rett utanfor huset.

 • Til tider kan eg vere utruleg sta og utålmodig.

 • Då eg var lita trudde eg at eg kom frå Sør-Afrika. Ganske ironisk sidan eg hadde knallblå auger, lys hud og det kvitaste håret i bygda. • Det tar som regel ganske lang tid frå eg legg meg på kvelden til eg faktisk sovnar. Sjukt irriterande!

 • Eg hatar å sove lenge på dagen. Føler meg grusam om eg søv lenger enn til max kl11 på ein fridag.

 • Noko av det mest keisame eg veit om, er digitale spel. Tv-spel, dataspel, mobilspel osv.. Såå keisamt!

 • Favorittmusikken min er discohits frå 80-talet! • Eg må alltid gjere all leksa heile tida. Viss ikkje går eg rundt og tenkjer på det, og føler meg ubrukeleg.

 • Eg kan bruke opptil fleire månadar på å sjå ein film, fordi eg aldri orkar å sjå heile på ein gong.

 • TV og fjernkontrollar har aldri vore mi sterke side. Eg slit nesten alltid med å skru på og av og justere volum og kanal osv.

Sei noko dritspennande om deg!

Julefilmane eg må sjå

Når det kjem til filmar eg må få med meg i løpet av desember, så har eg to stk på lista;

"A Christmas Carol" med Jim Carrey og "The Polar Express" med Tom Hanks. Desse gir meg alltid julestemning, og dei er verkeleg favorittane mine. Spesielt songane i polarekspressen er så koselege, morsomme og fine. Eg elskar begge historiene.


På julaftan bruker "Timmy gresshoppe" å gå på tv. Det brukar eg og broren min alltid å sjå på, for det er så koseleg. Mikke mus, Donald Duck, Snipp og Snapp, og alle andre i Andeby! åå, gledar meg slik til å sjå dei igjen.


Noko eg liker ekstra godt, og som eg berre tillét meg sjølv å sjå på sjølvaste julaftan, det er Walt Disney sine Silly Symphonies frå 30-talet. Eg hugsar då eg var lita og vi hadde alle desse kortfilmane på VHS. No er den tida desverre forbi, og har måtte finne andre måtar å sjå dei. Eg er så glad for at dei ligg på youtube. Er det noko eg forbinder med jul, barndom og trua på julenissen, så er det Disney Silly Symphonies. Favorittane mine er heilt klart "Santa's Workshop" (1932), "The Night Before Christmas" (1933) og "Broken Toys" (1935). Her er youtubefilmane dersom du vil sjå dei (eg må vente til torsdag :p).

 

SANTA'S WORKSHOP:

 

THE NIGHT BEFORE CHRISTMAS:

 

BROKEN TOYS: 

 

Har du sett desse kortfilmane?

Kva er dine favorittjulefilmar?

Mi ønskeliste

Sidan det snart er jul, så var det litt gøy å vise ønskelista mi. Eg synes iallfall det er kjekt å sjå kva andre ønskar seg!


1. Øyrepropper til telefonen. Har rota vekk mine, og levd utan i snart tre månadar :(
2. Questbar! ååh, det er så godt! Og så dyrt...
3. Putetrekk til hotellputa mi som er 70x100
4. Vektløftingshanskar


1. Diverse treningskle
2. Foam roll
3. Sigma vidvinkellinse
4. Diverse treningskle


1. Knestrømper til trening
2. Diverse treningskle
3. Diverse treningskle
4. Calf sleeves for å skåne min beinhinnebetennelse


1. Diverse servise frå Greengate
2. Diverse treningskle

Fortel kva du ønskar deg til jul!

Knekk, havreflarn og sjokoladekjeksI Pålnaustet i dag kan de blant anna få kjøpt karamellknekk, havreflarn og sjokoladekjeks. Denne laurdagen er siste opningsdag for Pålnaustet i år, så no er det første mann til mølla, for det vert ikkje fleire sjansar! Få unna dei siste julegåvene eller kjøp noko til deg sjølv du kan kose deg med :) Vi opnar om 20 minutt!

Den optimale adventskvelden

Det aller koselegaste eg veit i juletider, er kosekveldar. Kveldar der du krøllar deg saman i eit teppe og snurrar i gong favorittjulefilmen din saman med nokon du set pris på. For at kvelden skal bli optimal, må ein ha visse punkt på plass.


Først og fremst treng du ein perfekt kosefilm med juletema. 


Så må du velje eit utval av dine næraste som du kan dele gleda med.


For at ingen skal føle seg ukomfortable eller vere ubehagelege er det viktig at alle deltakarar har på deg dei mjukaste kleda og dei julaste sokkane sine.


Helst bør alle ha kvar si dyne og teppe, og rikesleg med plass til kvar enkelt.


Det siste, og kanskje viktigaste, punktet på lista er snacks. Ein må jo ha noko å kose seg med under filmen. Då bør valet naturlegvis felle på kakao med krem eller gløgg, og pepperkaker, sjokolade, nøtter, mandarin og ellers andre typiske julesnacks.

Når alt dette er på plass er det berre å snurre film, kose seg, og nyte kvelden maximalt. For ekstra stemning er det fullt lov å pynte rommet med lys, nissar, julekuler og konglar. Det er heller ingen stemningsdempar å fyre i ovnen.

Kos deg med julekosen!

Kva er det viktigaste du må ha på plass på julekveldar?

LOKAL HANDELEndå eit reklamebilete eg har laga for handelstanden i Eid. Det er ein del av kampanjen for å handle lokalt, som har eit veldig viktig bodskap. Eg trur det er mange som ikkje tenkjer over dette, men dersom vi ikkje brukar butikkane vi har, så kjem Eidsgata til å bli ei øde gate fylt med nedlagte og tome butikklokale.

Kva tenkjer du om dette?

BLOGGANE EG LES


www.stina.blogg.no


www.l0ve.blogg.no


www.krisssy.blogg.no


www.leaduvet.blogg.no


www.matholck.blogg.no


www.fitliving.blogg.no

Dette er dei bloggane eg er innom i kvardagen, eller når eg har tid. Eg synes alle bloggar ganske forskjellig, og difor er det spanande å lese alle saman. Hadde vore keisamt å lese seks bloggar om trening, eller fem bloggar om sminke liksom. Dette er iallfall favorittane mine :)

Kva bloggar les du?

REKLAME!

Før desember fekk mamma spørsmål frå eit reklamebyrå om ho ville reklamere for butikken sin i adventstida. Sjølvsagt ville ho det. Oppgåva vart overlevert til meg, og eg skulle lage eit reklamebilete. Så klart bestemte mamma kva som skulle vere på biletet og teksten. Det er reklamebyrået som har lagt  på alle dei fantastiske effektane. Dette biletet skal visast rundt på facebook, og før alle kinoar i heile desember som har framsyning på Eid. Wihu, so cool. Men eg synes at det er kjekt at eg kan jobbe med butikken på andre måtar enn å fysisk vere i butikken. Sjølv om det òg er kjekt.

Kva synes du om reklamebiletet?

Les Misérables - filmanbefaling

Såg du ein dårleg film i helga? Det kan faktisk godt hende at du gjorde. Då vil eg hjelpe deg å ikkje gjere same tabben komande helg. Har du sett Les Misérables? Den er heilt fantastisk flott. Handlinga føregår i Frankrike tidleg på 1800-talet. Den handlar i hovudsak om forskjellige menneske sine ulike syn på revoulusjon og forsoning. Samtidig føl vi historia til ei jente som veks opp, ein fange som prøver å kome seg fri, i tillegg til eit kjærleiksdrama oppi alt saman. Filmen har mange interessante figurar, og ein får sjå korleis forholda var på den tida. Det er jo ein musikal, så at der er mykje song og musikk, kjem ein ikkje unna. Personleg synes eg at musikken frå denne filmen er noko av det finaste og mektigaste ein kan høyre. Eg får frysningar av songane. No har eg skreve ut pianonotar til både éin og to og tre songar frå filmen. Eg kan sjølvsagt aldri gjenskape ein slik kvalitet, men det er lov å prøve seg. Eg anbefalar at du ser filmen, dersom du ikkje allereie har gjort det!

Har du sett den? Kva synes du?

Vinner av linkerunde

HEI! Tenk at det er første søndag i advent i dag. No gler eg meg slik til julestemninga og kosen kjem på ekte. Tidleg i veka hadde eg i alle fall ein linkerunde, så no har eg trekt ein vinnar. Det vart Ida Nesby! (link).

Ho bloggar om sin kvardag, og har kameraet canon EOS 30D. Ho har store fine bilete, og bloggar kvar dag. Verkar som ei søt og jordnær jente :)


Bilete frå hennar blogg

Sjekk ut bloggen til Ida!

Juleinspirasjon

Vekene suser av garde, på godt og vondt. Heildags- og halvdagsprøver byrjar snart å pakke seg inn i planen før jula verkeleg ringast inn. I år gledar eg meg så utruleg mykje til jul. Pepperkakebaking, julegåvehandel, pynting, advent, koselege kveldar, ååh eg kan ikkje vente! Så då passar det godt å snikstarte med nokre koselege julebileter frå weheartit.

:'( beautiful

Gler du deg til jul? Kva gler du deg mest til?

Søndagspalte i advent

Det hadde vore kjekt å ha ei lita fast spalte for søndagane i advent, hæ? Eg har tenkt litt fram og tilbake, og har ikkje heilt landa. Forslaga eg har kome opp med så langt, er linking og anbefaling av bloggar eg les eller at dokke med bloggar meld dokke på, ei oppskrift, ein sjølvlaga film, eller kanskje eit diy-prosjekt kvar søndag. Eg klarar ikkje heilt å bestemme meg for kva eg synes er best. Men noko må eg få til. Det vert kanskje litt dårleg tid til å lage fire filmar berre i desember, men det kan jo gå. Det hadde vore suuupert om dokke kunne kome med nokre tips, eller sei kva idé dokke likar best!


nei fysøren

Forresten, så har siste dag av denne veka gått til ommøblering, vasking, rydding og redokering av rommet mitt. Eg er faktisk ganske nøgd no, wehu. Skal vise det fram når eg er heilt ferdig!

Kom med tips, plis :D

Morgan Freeman - teikningDet mest utrulege med denne teikninga, er at eg gløymde å teikne dei karakteristiske freknene til Morgan Freeman. Er det mogleg? hahah.

Haustinspirasjon

Gledar du deg til koselege kveldar i sofaen med noko varmt og drikke og ein film på tv'en? Det gjer eg! På trass av at eg er mest glad i å vere ute, er slike kveldar saman med gode vener alltid koseleg. Eg er jo som kjent ein sommarperson, men eg skal innrømme at i år ser eg stort fram til halloween, ruskevêr, julegåvehandel og julefilmar!Kva likar du best med hausten?

EG<3EID


Kjøp ei eidat-skjorte på Lagerutsalget til 150kr!

For vel ei veke sidan var eg på eit "fotooppdrag" for den nye nettsida til mamma sin butikk, Lagerutsalget. Modellane du ser på bileta over er mine kjekke og fine vener Kristina, Ådne og Thea. Eg synes desse t-skjortene er kjempefine, og det er utruleg tøft at vi har våre eigne t-skjorter som kan symbolisere alle sin kjærleik for Eid. Plagget passar til dømes veldig godt som souvenir eller i gåve. Biletet som vart brukt kan du finne på framsida på klesbutikken si nettside, www.lagerutsalget.no (link). Her inne kan du finne nyleg oppdaterte sider med nye bilete og nytt design. Det er ikkje overalt du finn slik flott reklame for bygda i form av noko så estetisk! 

Kva synes du om t-skjortene?

VSCO - yawntilldawn

Etter eg hadde lasta ned redigeringsappen vsco cam grunna anbefalingar frå ulike kjelder, fann eg ut at eg kanskje kunne lage ein konto òg. Eg skjøner ikkje heilt korleis det fungerer, men eg trur ein kan følgje kvarandre? Er det som instagram? Haha, uansett; dersom du vil følge/sjå min konto/side, så er linken HER. Kontoen heiter yawntilldawn, noko som kanskje er det gapnaste namnet eg kunne ha kome på. Men eg bryr meg ikkje, tehe.


Har du vsco? Eg vil gjerne følge deg!

Les mer i arkivet » November 2016 » Oktober 2016 » August 2016

bilde bilde bilde bilde
- FØLG MEG -- DAGNY SUNDE - 1998 -

Trening, sosialisering, piano, fotografering

Kontakt:
dagny_selma@hotmail.com

Legg gjerne igjen ein kommentar, så tar eg ein tur innom din blogg!LEGG MEG TIL SOM VENN!
hits