FISHING FOR SOME CRABS

Første søndag i oktober har gått til krabbefiske i strålande veir. Den største grunnen til at eg slengte meg med, var kanskje at eg visste at særemne låg og venta på meg, men det var utruleg kjekt. Denne gongen køyrte eg faktisk bilen heile vegen til båten (litt under ein time), og eg må innrømme at eg føler eg begynner å få teken på bilkøyring. I tillegg synes eg også det er begynt å bli kjekt, så no nærmar eg meg eit mogleg førarkort med stormskritt. Vi fekk over 100 krabbar, ca 7 lyrefiskar og ein fugl. Fuglen hadde sikkert stupt ned i garnet for å få tak i fisken, og så har den sete seg fast. Det var jo litt sørgjeleg, men slik er det.


Her dreg dei i land den første krabbeteina
Meg og tanta


Krabsters


:(


Vi måtte berre kaste den ut igjen på sjøen

Har du vore på krabbefiske før?

Dandelion dead


BILETA ER TEKNE I RANDEBYGDA :)

I dag er min første fridag på to veker, og den har eg brukt på å gjere alle mulige ærend som eg ikkje har hatt tida til tidlegare. Til dømes å utvide lånefristen på biblioteket, sidan eg absolutt ikkje er ferdig med bøkene. Eg har også gått litt rundt og handla forskjellige ting til hyttetur og sånn. No skal eg lese litt meir, og så skal eg ta meg ei lita treningsøkt på studio. Til min store fornøyelse var det forholdsvis fint vêr i dag, i motsetning til dei to regnfulle føregåande vekene.

Kva skal du i dag?

Ekskursjon i pissregnet

Heisann! Som sagt var eg og tanta på ei lita utflukt i går kveld. Vi gjekk i pissregnet opp mot Ossetra rundt kl 19. Seriøst, det hølja ned og gjørma i den bratte stien var kjempeglatt! Men vi kom oss opp og fekk skreve oss i boka. Deretter låste vi oss inn i selet til Janne og fyrte i ovnen. Tanta hadde laga til lefserullar med ruccula og spekeskinke, så det åt vi medan vi spelte kort og las "Det nye" frå 1983. På kvelden fekk eg lest litt meir i boka mi "Professor Hieronimus" av Amalie Skram, og no har eg berre 60 sider igjen! Woho, eg teller ned.


Dette er selet vi sov i. Kjempekoseleg inne!


Vakkert
Her tørka vi det klissblaute kleda, men dei vart pikadet ikkje tørre til i dag tidleg! Så då gjekk vi likesågodt med pysjen under regnkleda ned igjen.
Tanta fiksarVi begynte å gå heim att i halv ti-tida, og var nede om lag ein halvtime seinare. Det var kjempeglatt å gå ned, så det vart nokre knall og fall, men ingenting alvorleg heldigvis! Eg elskar å gjere slike ting, det er så kjekt å fylle dagane med noko, og å ha noko å tenke tilbake på! Det gjorde liksom ingenting at det hølja ned og var 14 grader. Det er berre å kle seg godt og planlegge, så blir turen fin nesten uansett.

Likar du utflukter i naturen?

 

SOMMARFERIE!

Hei! Eg mimrar tilbake til for fjorten dagar sidan. Då hadde eg nett vore i Barcelona, og snakka flytande funky fresh. No, etter to veker i 100% stilling på Lagerutsalget, har mitt muntlege vokabular endra form til andre generasjons eidadialekt. "Var buksa store nuk?" og "dinna hång ikkje sånn i dag tidlig", er berre to døme eg har tatt meg sjølv i å spy ut. Det blir godt med litt ferie slik at eg kan kome tilbake til den eigentlege meg. Forhåpentlegvis kjem det nokre engelske songar på Malakoff, der eg kan plukke opp eit par snedige rhymes som kan tilføyast i ordforrådet mitt før skulen startar.

No har eg vel ei veke fri som skal nytast til det fulle. I dag er planen å gå på fjellet i pissregnet og overnatte i eit sel saman med tanta. Elles skal eg fylle dagene den komande veka med masse aktivitetar, styrketrening, turar, venesamlingar og malakoff!

Jobbar du i ferien?

Veka som gjekk #3

Vekas film
Eg har ikkje sett noko film denne veka, men eg har derimot oppdaga ein ny serie. Kvifor i all verda har eg ikkje sett på Modern Family før? Det er jo min humor tatt på kornet. Eg har riktignok ikkje sett så mykje endå, men jaggu klarar eg kanskje å fullføre denne serien.

Vekas craving
Denne veka har eg ikkje crava noko spesiell mat. I stadenfor har eg hatt eit slikt sug etter sol og sommar! Veit at eg nemner det til stadigheit, men kom igjen! Kva slags sommar er dette?

Vekas tanke
Denne går litt hand i hand med førre punkt. Hovudet mitt denne veka har vore veldig innstilt på reise. Eg har, som sagt tidlegare, vore oppe og leita etter flyturar rundt omkring i heile Europa. Eg vil så gjerne reise på tur til varmare strøk!!!

Vekas nedtur
Gjett kva som skjedde i går natt! Vi møtte sjølvsagt på ein skada fugl i køyrebana. Atter ein gong kl02 på natta. Så rart at dette skjedde igjen! Denne gongen var det ein måse, og den var i stand til å spinge. Då vi prøvde å nærme oss, sprang den berre vekk med den blodige vinga på slep, så vi hadde ikkje sjans å nå den. Vi måtte berre reise heim att.

Vekas høgdepunkt
Bingokvelden på onsdag var altså vekas høgdepunkt. Vi var omtrent halve turbulens pluss Ådne. Herregud for nokre vitsar og historier. Det var utruleg kjekt, og vi haldt på heilt frå kl18 til kl02.Vekas latter
Det skjer artige ting heile tida, og eg greier ikkje å trekke fram noko spesielt. Eller jo, i går satt vi og snakka og fortalte historier. Då fortalte eg om den gongen eg satt fast i vaskemaskina og vi måtte demontere heile skiten. Kor teit er ikkje det? haha, heldigvis var eg berre sju år. Framleis klarar eg ikkje å synes at det er berre morosamt, for eg hugsar så godt den ekle kjensla eg hadde. Alle stod rundt og såg på og lo, medan eg sjølvsagt var redd. Eg trur aldri eg har følt meg så hengt ut, så det tok veldig mange år før eg faktisk greidde å le av det. Til og med no, 11 år seinare, liker eg ikkje at folk tar det opp.

Vekas song
EEG HAR FUNNE meg ein ny favorittsong! Fyflate, den er fantastisk. Denne kjem til å bli spelt så mange gonger framover! Nemleg "Siloen min" av Honndalen soul og funkarlag. Berre namnet på bandet, gjer den verdt å høyre på.

3-DC2Wkp6KY
 

Vekas gullkorn
Elisabeth var på jobb. Hennar sykkel stod i min garasje. Eg sykla på min sykkel og besøkte ho på jobb. Der fann vi ut at eg skulle sykle heim, og så sykle hennar sykkel til jobben, slik at ho kunne ta den med seg heim att. Eg sykla heim, gjekk av min eigen sykkel, og gjekk inn i huset for å legge frå meg noko. Deretter gjekk eg ut igjen, sette meg på sykkelen og begynte å sykle. Etter litt såg eg ned og oppdaga at eg satt og sykla på min eigen sykkel igjen. Då måtte eg berre snu og sykle heim att, slik at eg fekk bytta til Elisabeth sin.. Distré eller?

Kva har skjedd med deg denne veka?

 

Tropevarme


Klatremusa Rigmor. Denne gongen datt ho ikkje ned.Åhh! Eg ønsker meg tilbake til dette veiret. Unnskyld for klaginga, men 12 grader og regn midt i juli, minner meg meir om då eg leika ute i barnehagen om hausten, enn om sommar. Sommar er mi favorittårstid, men det inneber jo at det må vere veir til å bade, ete is, gå på fjellet i shorts, og sole seg. Det er så irriterande at vi ikkje kan få den sommaren! Dei siste dagane har eg sett på alle moglege nettsider og leita etter billege flybillettar og hostell og charterturar. Det som er så innmari kjipt, er at eg blir 18 seks dagar før skulen startar, så då får eg jo eigentleg ikkje tid til å reise på nokon tur. I tillegg er det vanskeleg å finne billege billettar til akkurat dei ekstakte dagane. Skulle ønske eg hadde bursdag i starten av sommarferien, så kunne eg berre ha reist når som helst.

Er det sommarveir hos deg?

 

Pakk kofferten slik

No nærmar eg meg avreise til Spania, berre nokre få timar igjen! No er eg nettopp ferdig å pakke, og eg trur eg har ca 40kg i kofferten hahaha. Eg veit at mange er i same situasjon som meg, og då er det alltid greitt å ha ei lita pakkeliste. Eit tips eg har når det gjeld pakking, er å først og fremst skrive ei pakkelista ei veke i førevegen. Då har du nokre dagar på å kome på ting du ikkje har skreve ned. Sjølv begynte eg å skrive pakkeliste i mai, fordi eg gleda meg sånn, hahah. Her er mine nødvendigheiter når eg skal på heisatur til varmare strøk.

KLE
SKO
TOALETTSAKER
ANDRE SAKER
HANDBAGASJE

Sokkar

Truser

BH

Kjolar

Shortsar

Skjørt

Toppar

Joggebukse og hettegenser

Bikini

Treningskle

Tøysko

Slippersar

Joggesko

Handkle

Body lotion

Shampo og balsam

Såpe

Parfyme

Sminke og sminkefjerner

Hårbørste

Q-tips

Sololje

Solkrem

Aftersun

Plaster

Tanntråd

Barberhøvel

Solbriller

Polaroidkamera

Kameralader

Objektiv til kamera

Minnekort

Green Screen

Bøker

Caps

Musicangel

1 sokkepar

1 truse

Tannkost og tannkrem

Postafen, c-vitamin og betakaroten

Øyrepropper

Kamera

Mobillader

Powerbank

Mobil

Pengar

Pass

Helsekort

Flybillett

Bussbillett

Bok

Reisedokument


Savna punktvippene :'( Trur eg må setje på nye snart!


META


Pakking i fyr og flamme!

Kva glømyer du alltid når du skal pakke?

Fjelltur i sommarsola!

Hei! Denne dagen har vore ganske perfekt eigentleg. Eg vakna relativt tidleg, sola skein inn vindauget, så eg la meg ut i hagen og sola meg. Etter eit par timar fekk eg ei melding av Caroline der ho inviterte meg med på Rindahornet. Der hadde eg aldri vore, så eg bestemte meg for å slenge meg med. Turen var utruleg fin! Der vil eg gå fleire gonger. På turen heim att møtte vi eit lite ekorn i skogen.

Då vi kom heim sprang vi rett i sjøen og bada av oss sveitten, for så å få servert pannekaker hos Caroline. No sit eg her nydusja, og har nett kome heim frå eit lite besøk hos mommo og beste. Om ikkje så lenge skal eg ta fatt om sykkelen og trakke opp til Kristina. Der blir det jentekveld og overnatting!


Fjellgeit nr1


Q10s


Megalite ekorn
Fantastisk!

Kva har du gjort i dag?

 

FisketurBilete frå då eg og Eilif var på nok ein mislykka fisketur for nokre veker sidan. Veiret var fantastisk, då!

No ladar vi opp til sommarferie her, og vi er så klare! I dag sendte vi heile klassa heim att, fordi vi trudde vi var permitterte frå dei siste timane. Det viste seg at dette ikkje stemte då vi møtte læraren på veg ut av bygninga. Haha, det var ganske morsomt. Ellers har vi fått mange av karakterane, og eg er både nøgd og ikkje. Jajaj, life goes on!

Kva gjer du om dagane?

Veka som gjekk #2

God morgon! Her ligg eg i hagen og solar meg, medan eg tenker over veka som har gått. Det har vore sommarveir kvar dag (unntatt lyn i går!), og det har generelt skjedd ganske mykje forskjellig denne veka. Av den grunn, har eg tenkt å ta ei lita oppsummering.

Vekas høgdepunkt
På måndag var eg ferdig med franskeksamen, og det feira vi med å dra på telttur på fjellet. Det var kjempekoseleg. Gler meg til fleire teltovernattingar i skogen framover. På fredag var Oline, ei eg møtte på språkreisa, på gjennomreise forbi Eid. Då måtte eg sjølvsagt møte ho og slå av ein prat. Sjølv om dei ikkje kunne vere her så lenge, så var det utruleg kjekt å sjå ho igjen!

Vekas song
Etter franskeksamen har eg vorte heilt hekta på Louane, ei fransk sangerinne. Ho er ikkje så gamal, og eg trur ho vart kjent gjennom ein talentkonkurranse. Det er spesielt songen Jour 1 som har okkupert hjerna mi denne veka. Eg har til og med lært meg den på piano.. Den er jo kjempefin!

Vekas latter
På onsdag var eg, Mariel, Charlotte og Kristina ute i gummibåt og rafta. Det var berre fryd og gaman ned elva, heilt til vi kom til havopninga. Då begynte Mariel å stå i båten som om det var ein gondol, og det synes jo eg var superkult. Eg tenkte at dette kan eg få til, keine problem. Så eg plasserte beina på midten av båten, og medan eg reiste meg tenkte eg "hey, ditta går jo!". Sekundet etterpå flyr eg i saktefilm bakover, og båten fulgte etter. I sjokk over at eg faktisk datt ut i elva, båten oppned, og tre tilskodarar med latterkrampe, var det einaste eg kunne tenke på, den nye gensaren min som låg i båten. Eg fekk redda den, men merka ikkje før eg hadde kome på land at handkleet låg igjen på havsens botn.

Vekas gullkorn
Då vi var på teltturen, drog og eg Charlotte opp før dei andre. Vi planla i ein time at vi skulle pranke Ingvild då ho kom. Medan vi stod i grusvegen midt i ein intens samtale om livet, ser eg plutseleg i sidesynet at Ingvild er fem meter vedsidan av oss på veg opp stien. Altså, ho hadde vore i mitt synsfelt minst 15 meter, om eg berre hadde snudd hovudet to centimeter. Mislykka prank...

Vekas nedtur
Kl 01:00 i natt når eg, Thea, Charlotte og Elisabeth skulle køyre heim frå Rigmor, skjedde det noko heilt uventa. Vi køyrte på motorvegen, og plutseleg såg vi at det satt noko i vegen. Eg trur ikkje eg tullar når eg seier at dersom vi hadde bremsa 1 sekund seinare, så hadde vi køyrt på det. Vi gjekk ut av bilen og fann raskt ut at det var ei ugle. Ho blødde ut munnen, og satt berre heilt i ro og såg svimmel ut. Vi ringte til dyrlegen og politiet og prøvde å få tak i viltnemnda. Politiet sa at vi måtte avgjere om vi skulle setje ho igjen i skogen, eller avlive ho sjølve. Korleis skulle vi vurdere om ho var sjuk nok til å avlivast? Det var faktisk utruleg frustrerande. Etter nokre samtalar utan hell, enda det med at dyrlegen kom ut. Ho var veldig forståelsesfull og flink. Det enda med at ho avliva ugla medan eg holdt klørne. Det var ei så spesiell oppleving, og eg trur ikkje ein forstår korleis det føles, med mindre ein står oppe i ein slik situasjon sjølv. På det tidspunktet vi trudde at vi måtte avlive ho sjølve, stod vi alle saman og grein og visste verkeleg ikkje kva vi skulle gjere. Vi følte på ein måte at vi vart kjent med ugla. Det høyrast kanskje overdramatisk ut, men eit liv er eit liv, og det er like mykje verdt uansett kva.

Vekas tanke
Denne veka har eg faktisk tenkt veldig mykje på kva eg skal gjere etter VGS. Eg har kome fram til nokre alternativ, men eg framleis utruleg usikker.

Vekas craving
Frukt har eg hatt lyst på heile veka. Eg er veldig glad i frukt frå før, men når det er slikt veir, så får ein alltid meir lyst på noko friskt og godt å knaske på. I skrivande stund et eg eit eple, haha!

Vekas film
På tirsdag såg eg ein relativt ny film som heiter How to be single. Den var ganske morsom!

Har det skjedd noko spesielt med deg denne veka?

SUNDEDAGANE

HEI! Denne veka har turbulens flytta inn hos meg, for mamma er nemleg reist på ferie. I går kveld vart ein lang kveld der vi hadde djupe samtalar om døden. I dag skal vi lage wok til middag, og forhåpentlegvis snakke om eit litt varmare tema. Eg trur mange er gira på å ha filmkveld i alle fall. Vi har innlosjert alle saman i stova, så det er veldig koseleg.

Desse bileta er frå ein dag vi var i jakthola og grilla.


meg, Rigmor, Elisabeth, Mariel, Christianne, Ingvild, Kristina, Thea og Charlotte
Charlotte med turbolefsa si

Kva gjer du i dag?

SKRIFTLEG EKSAMEN

Heii! I går vart vi trekt opp til skrifteg eksamen. Det første namnet som vart opplest, var mitt, og i faget fransk! Når eg tenker på det, så er det det beste som kunne skjedd, i og med at eg fekk 6 på heildagen. Eg er så glad for at eg kom opp skriftleg, og ikkje må gå i éin månad og vente på å bli trekt opp til muntleg. No kan vi jo på sett og vis slappe liiitt meir av resten av året. Eksamensdatoen er 23.mai, så det er vel over ei veke til. No har eg mange franske døgn framfor meg i heimen.Vart du trekt opp i skriftleg?

Om eg hadde hatt det så gøy kvar dag

I dag drog Charlotte, Kristina, Mariel og eg til MOA på shopping. Eg handla ikkje så mykje, men eg skal uansett vise det i morgon! Sidan kameraet var med, så kan eg fortelle etterkvart nedover.


Her var vi ca ferdige med shoppinga. Eg og Mariel klarte å utløyse ein alarm ved å flytte på nokre kamera, så det var jo kjekt


Vi kom for seint til ferga, så då satt vi oss ned med masse gode nøtter og venta. Her vart det fortalt mange festlegheiter.
Då vi skulle gå og sette oss i bilen, låste dei to meg og Kristina ute. Bilane begynte å tenne seg for å køyre ombord, og vi stod utanfor. Det heile var eigentleg veldig morsomt, men så begynte bilane å køyre, og låsen hadde gått vrang. Eg og Kristina sprang på sida av bilen, medan Mariel og Charlotte holdt på å grine av all sminka av lattertårer, og eg og Kristina var på utsida og geispa etter luft. Heilt seriøst, eg kan ikkje kome på førre gong eg lo så mykje. Eg trudde i 1 sekund at eg ikkje skulle få nok oksygen i lungene mine til å leve.


modell

Kva har du gjort i dag?

DUGNAD

Himmelspretten vart brukt til raking av daude kvistar i bakken ved hytta, familiesamling rundt blomkålsuppegryta, og ein fin, liten fjelltur saman med min gode nabo, Kristoffer. Dagen har vore ganske fin, sidan den har minna meg ganske mykje om sommarferie!

Kva har du gjort i dag?

PINEAPPLE

Eg skar opp ananas, hadde kokos over, tok desse bileta, sette frå meg skåla, og gløymte å ete det. Haha. I dag skal Rigmor overnatte med meg, og det blir kjempekoseleg. Vi har nemleg historieprøve i morgon, så vi skal øve til den. Eg må faktisk få 5 på den viss eg skal ha 5 i standpunkt. No har eg skreve det her, så då må eg verkeleg klare å få det òg, ellers blir det jo litt flaut. Neida. Herrejesus, eg merkar så godt at vi nærmar oss slutten av skuleåret. Det er prøver i hytt og gæver, og eg føle livet mitt aleine går ut på berre skule for tida. Dei siste vekene har vi hatt sju prøver, og neste veke har vi tre prøver. Etter det er det berre å krysse fingrane for å ikkje kome opp i økonomistyring til eksamen!

Kva vil du kome opp i til eksamen?

Rastafletter og alternativt val av morgonrutine


meg og min bror på laurdag


Det som skjedde her var følgjande: Klokka var to på natta, og det mest rasjonelle eg kunne kome på å gjere, var å flette rastafletter på meg sjølv.
Eg fekk ikkje tid til å ta dei ut i dag tidleg, så eg gjekk med halve håret i rasta på skulen i dag.


Sjølv om det er ganske dritveir i dag, så er det samtidig veldig friskt, I like it
Eg måtte lane gymkle med venane mine i dag, for eg vart så opptatt av flettene og den merkelege blå eyelineren i dag tidleg, at eg gløymde gymbag.


omg how pretty smile


Oi såg ikkje før no at den eine strikken har revna..


Jeho

I dag har vore ein bra dag, eigentleg. Eg fekk igjen heildagsprøva i fransk, med karakter 6!!! Eg vart så glad:D Og så hadde eg ein bra gymtime, og no skal eg stikke til Kristoffer og sjå paradise. Seinare skal eg på treniiiing, og så har vi fri i morgon!

Kva er dine planar for dagen?

SPEGELBLANKT

Heisaann! Denne dagen har vore så effektiv! Klokka 08:45 starta heildagsprøva i økonomi som vi no har øvd på i tre dagar. Eg følte verkeleg at eg ga ein innsats og gjorde alt eg kunne, så eg blir fornøgd med alt over strykkarakter. Etter vi hadde levert inn prøva, gjekk vi rett til ein ekstra-mattetime som vart sett opp til å repetere til heildagen i neste veke. Etter det drog eg, Elisabeth og Kristina på aktiv og trente i to timar. Så gjekk eg og Elisabeth på ein regnfull tur i omtrent éin time. No sit eg heime og har nettopp laga muslibarar. Eg håper dei blir gode. I det siste har eg fått så dilla på slike barar, men det blir jo ganske dyrt i det lange laup. Difor såg eg det som lurt å lage eigne. Dersom dei vert gode kjem oppskrifta ut her!

Her er nokre bilete eg tok ein dag eg og mamma var på ein køyretur. Det var blikkstille på vatnet, og bileta vart jo kjempekule!

KATTUNGAR!

Mandag kveld kom Akeleye (katten) inn på stova og henta mamma, så måtte mamma følge ho inn på badet. Der la ho seg til rette i ein balje, og etter nokre timar hadde ho fått ut tre pittesmå, kvite kattungar. Dei er såå utruleg søte og knøøttsmå! <3 <3 Om to veker, når auga har opna og dei kjem litt i aktivitet, blir dei så skjønne! Det gler eg meg til.
haallloo sjååååå DDDD':

Bilete frå EM

Hei! Sein blogging er betre enn inga blogging, eller kva?;) Eg kom heim att frå Førde i 19-tida i går, og så bar det rett på party! I dag har eg rydda og hatt photoshoot med Ingeborg. Planen var eigentleg at eg skulle øve til økonomi i heile dag, men det vart ingenting av. Sidan vi har heildag i økonomi på torsdag, og tatt i betrakning at eg fekk 2+ på forrige prøve, så veit eg nok kva all tid dei neste dagane skal bli brukt til.

Vektlyftarmeisterskapen i Førde var utruleg kjekk. Eg var dørvakt inn til hallen, så eg fekk sjå eigentleg alt eg ville. Det var veldig spennande å sjå korleis dette fungerer profesjonelt. Eg tok mange bilete, så no kan eg sjå på dei om eg treng veiledning med teknikken på rykk og støt!


Her er nokre bilete av inngangen og standen osv. Laurdagen var det nesten heilt fullt på alle tribunene!


Altså, dei løftar over 200kg i støt. Liksom, det meste eg har tatt er 42kg.. Hahahah


Eg fekk sove hos søstra til Kristina, så då blei likesågodt ho også med. Det var veldig kjekt, og eg er så glad for at eg fekk sove der! Viss ikkje hadde eg nok sove på gata (neida :P). Dei hadde i alle fall to kjeempesøte kattungar!


Det er så mykje glede i dette biletet. Eg elskar det! Trenarane står bak og klemmer kvarandre, medan lyftaren måtte sette seg ned fordi han var så fornøgd med seg sjølv!


Premieutdeling!


Vinnarar!
Eg måtte kjøpe meg ein liten souvenir!

Kva har du gjort denne helga?

EUROPAMEISTERSKAP I VEKTLØFTING

God dag alle saman! No er eg ferdig med alle vekas prøver, og ser brått litt lysare på livet. I skrivande stund sit eg på bussen på veg til Førde. Eg skal vere frivilleg på EM i vektlyfting som finn stad der. Det har føregått heile veka, og eg skal vere der dei to siste dagane; altså, i dag og i morgon. Mi oppgåve er å sjekke billettar i inngangen. Det hadde sjølvsagt vore litt kulare å seie at eg skulle delta som vektlyftar, men det vert dessverre ikkje denne gongen. Kanskje ein gong i framtida? Kven veit? Ei kjekk helg blir det i alle fall (forhåpentlegvis). Eg kjenner ingen der, så håper det går fint likevel hehe.

Dersom du vil lese meir om meisterskapen, kan du gå inn på nettsida HER.

Har du delteke på noko slikt før?

Stakkars meg

No må eg få lov til å setje meg sjølv litt i offerposisjon. Klokka 20 i går haddde vi sosiologiinnlevering (der eg skreiv SJU sider), etter lunsj i dag har vi både to-timars matteprøve (som eg må få 6'er i (prøvar å ikkje ha forventningar)), og to-timars sosiologiprøve med eit ganske heftig pensum. Neste veke har vi innlevering av forfattarportrett-film, i tillegg til heildag i økonomi (der eg treng sårt gjennomgang i alle kapittel vi har hatt på 2vgs) og norsk. Og dei komande vekene er heller ikkje heildags-, eksamen-, eller prøvefrie.

Utan overdriving kan eg seie at eg var på skulen i overkant av sju timar i går, i tillegg til skulearbeid heime i åtte timar. Altså, femten timar skulearbeid på eitt døgn er faktisk ikkje greitt. I dag er eg kjempetrøtt og auga mine svir. Stakkars meg. Men eg held motet oppe; dette skal gå fint! Det er kun to månadar igjen før sommarferie! Har ei kjensle på at denne sommaren blir fantastisk.Har du mykje prøver for tida?

Oslo og idol

Hei! Eg kom heim att frå turen i går kveld kl01 ca. Eg var så trøytt at eg sov til kl13 i dag! Turen starta kl01 på torsdag då vi fylte opp to minibussar og køyrte av garde. Då det var omtrent éin time igjen, fekk den eine bussen motorstopp.. Det vart veldig mykje venting og fram og tilbake, men etter leiging av ny buss og sminking på gardermoen var vi med friskt mot atter igjen.


Vi drog og såg på prøvene på idol og fekk omvisning, så åt vi lunsj på jensens bøffhouse. Etter det var det shining på hotellrommet, for så å dra og sjå på idol som blei livesendt på tv2.


Hahah, dette biletet hadde vore så koseleg om eg ikkje hadde tullaPå laurdag starta eg, Kristina, Mariel og Charlotte dagen med kvar sin joe's club på joe and the juice. Det er så sinnsjukt godt! Viss du ikkje har vore der, så må du dra dit neste gong du har sjansen!


Heilt tilfeldig så skulle Ingrid og Håvard frå språkreisa til Oslo same dagen, så då måtte vi sjølvsagt møtast. Det var kjempekjekt å sjå dei igjen! Håpar det ikkje blir altfor lenge til neste gong. Ingrid kjem i alle fall hit til sommaren, og det blir kjempekjekt!

Kva har du gjort i helga?

NU KÖR VI!

Goood morgon! No sit eg i bussen på veg til Oslo! Vi er så gira og klare for Idol i kveld og handling i morgon. Eg har med kamera, så på søndag skal eg fortelle og vise kva vi har gjort. Først skulle vi eigentleg reise kl04 i natt, men etter litt fram og tilbake vart klassa einige om at det var betre å heller reise kvelden før. Difor reiste vi alle saman kl01 i går kveld. Har du vore publikum på noko sånt?

Klar for Oslotur!!

God torsdag og helg for min del. I morgon har vi fri, fordi medieklassa vår skal på tur til Oslo og vere tilskodarar på Idol. Vi skal også få kome inn før sendinga og få sjå litt på produksjonen slik at vi får lært noko fagleg sidan turen er i skulesamanheng. Ei i a-klassen som heiter Amalie Midthjell er med i idol, så det er jo litt artig når ein kjenner personen på scena. Alle saman må hugse å stemme på ho i morgon! Dette blir ein kjempekjekk tur, og vi gler oss kjempemykje! Spesielt sidan vi får gå fritt og shoppe på laurdagen.

Du kan lese litt om turen vår HER (link).

Kva skal du i helga?

EG ER I AVISA, OG NOMINERT PÅ SOGNDAL FILMFESTIVAL

Heile denne dagen har seriøst vore opptur på opptur på opptur! Fysøren så fantastisk med ein slik dag! Morgonen starta med at eg for første gong på kanskje eit halvt år prøvde å kle meg kult og hadde i øyredobbar. Då eg kom på skulen fekk eg mange komplement for antrekket, og det var veldig hyggelig. Etter det fekk eg kompliment av lærarar og andre tilsette på grunn av at eg hadde fått teksten min om skulesystemet (link her) på trykk i både Fjordabladet og i Firda, i tillegg til publisering på firda si nettside. Du finn innlegget HER. I siste timen i dag las læraren opp heile innlegget framfor klassa, og så diskuterte vi det. Eg blei faktisk veldig overraska over at samtlige hadde same meiningar som meg, og var så engasjert i denne saka. Det var utruleg kjekt å sjå at eg har truffe noko der.

Etter skulen drog eg og broren min saman med pappa på ein tur og tok bilete. Dei kjem etterkvart på bloggen! Det var kjempekjekt og koseleg. Etter eit par timar drog eg heim og leita fram dataen. På eposten min låg ein beskjed om at filmen vår "Fryktfaktor" er nominert til publikumsprisen på Sogndal filmfestival (link). Eg, Mariel, Charlotte og Thea er inviterte på gallakveld 7.april i Sogndal for kåring av vinnarane. Sååå gøy! Seriøst, tenk at vi blei nominert liksom! Eg er i ei slik ekstase i dag!Her er den nominerte "Fryktfaktor"-filmen dersom du ikkje har sett den:

5U0OkxoOxIo

Kva er det beste som har skjedd med deg i det siste?

Veka som gjekk

Vekas nedtur
 Eg har eigentleg ikkje hatt noko skikkelig nedtur denne veka, og det er jo veldig bra. Men om eg må peike ut éin ting, så må det vere at eg fekk 5- på historieprøva. Det høyrast kjempeteit ut, for 5 er jo ein bra karakter, men eg trudde liksom at eg hadde alt rett på prøva. Hahaah, men eg er jo nøgd.

Vekas gullkorn
Meg: Huska du då du åt en levande kakkerlakk, Eilif?
Eilif: Den var jo steikt.
Meg: Men den levde rett før den blei steikt!
Trur dette var morsommare då det skjedde, hahah..

Vekas latter
Denne videoen. Berre sjå den. Eg har ledd så mykje denne veka på grunn av desse tvillingane.MtEdP267TZ0

Vekas innkjøp
Eg har ikkje kjøpt noko denne veka eigentleg. Det eg har brukt mest pengar på er nøtter iallfall, hahah.

Vekas songYn-oemgzlEU
Ylvis - Jan Egeland. Den er fantastisk!

Vekas høgdepunkt
Til mi store overrasking fekk eg 6 på franskprøva! Då vart eg veldig glad. Denne veka har katten min, Knut, blitt kastrert. Det har også vore eit høgdepunkt. Han har hylt og masa og jokka på den andre katten så lenge no, og eg har nesten kasta han i veggen fleire gonger. Fysøren så irriterande! Men no er det endeleg over :DHar det skjedd noko spesielt i di veke?

(inspirasjon frå martheborge.blogg.no)

Fredag minutt for minutt

Hadde eit likt innlegg i starten av februar, og det var jo litt artig. Eg tenkte å ha det på fredag, men då skjedde det så mykje at eg ikkje rakk å poste det. Så då postar eg fredag minutt for minutt i dag!


Kl 09:00 - Eg var på plass på jobb for å jobbe ein time før skulen.


Kl 10:35 - 1. Eg var spennja klar for franskprøve, og hadde øvd kjempelite. Lurer veldig på korleis det gjekk eigentleg.
Kl 12:45 - 2. Supergøy økonomitime med, balnt andre, Elisabeth.


Kl 15:38 - Etter skulen drog eg og Kristoffer på trening. Eg hadde ei heftig biceps/triceps-økt på 1,5 time.


Kl 19:00 - Eg hadde fiksa meg, og så drog eg og såg på skulemusikalen saman med Rigmor og Charlotte. I år sette dei opp "Sweeney Todd", og det var heilt sinnsjukt bra. Vi har seriøst så mange flinke skodespelarar og songarar på trinnet og skulen vår! Eg er imponert.


Kl 22:20 - (eller noko sånt) Eg, Kristina, Charlotte og Elisabeth drog til Rigmor etter framsyninga. Dette er på veg ut.


Kl 02:15 - Stemningsrapport frå kvelden. Her testar eg og Kristina ut Rigmor si nye seng, medan katten speler poker. Eg tapte sjukt mykje.


Kl 03:03 - Endeleg kom eg meg i seng etter ein lang og kjekk dag.

Kva gjorde du på fredag?

TUSEN LESARAR???

Rett før eg skulle sove i går var eg som vanleg innom alle appane mine på mobilen. Då eg sjekka statistikken på bloggappen, fekk eg seriøst sjokk. Eg vart så overraska at eg måtte leite fram dataen for å sjå om det verkeleg stemte. Det var tusen og ein lesarar som hadde vore innom bloggen i går! Kva? Det aller meste eg har hatt før er under 300 liksom, og til vanleg har eg mellom 20 og 50. Altså, kva skjer her? Det er jo sjølvsagt kjempegøy! At eg skulle hamne på topplista hadde eg faktisk ikkje trudd, sjølv om det var 68. plass. Utruleg artig, i alle fall.
Så trøytt var eg i dag tidleg

Ein liten fuggel (Ingeborg) kviskra meg i øyret og fortalte om verdas eldste bloggar som hadde vore på Skavlan i går. Tilfeldsigvis heitte ho også Dagny. Folk har sikkert prøvd å finne bloggen hennar, men så har dei komt til min i staden. Hahah, men gøy uansett då! (Artikkel HER)

Eg må berre fortelle ei ganske ironisk historie som hendte her om dagen. Hugsar dokke då eg fortalte på måndag at eg hadde hatt min første køyretime, og alt gjekk på skinner? Vel, seinare på dagen lærekøyrte eg med tanta, og det resulterte i at eg krasja i eit hushjørne, knuste lykta og bulka bilen... Ikkje min stoltaste augneblink for å seie det sånn. Eg fekk så dårleg samvit, samstundes som det var ganske hysterisk at eg er så sinnsjukt dårleg, at eg hadde eigentleg lyst å grine og le meg i hjel på same tid. Men eg fekk mest dårleg samvit, så det vart verken tårer eller latterkrampe.

Kva skal du i helga?

Køyrer gjennom dagen

Haha, i dag hadde eg min første køyretime. Det var gøy. Først var eg eigentleg kjemperedd for å køyre på vegen (sidan eg nesten køyrte ned ordføraren forrige gong), men etter ei lita stund gjekk det heilt greit. Etterkvart følte eg at eg fekk det til mykje betre. No har eg køyrt berre tre gonger, men eg synes det er ganske kjekt. Gledar meg veldig til eg kjem til det punktet der alt med gir, clutch, gass og bremse vert automatisert. Då eg skulle sykle i stad, begynte eg å stresse med at eg måtte huske å gire opp.. Hehe, vakje heilt slik det funka på sykkel gætt.

Ellers har eg eigentrening på skulen for tida, og det går veldig fint. Vi har mange prøver, som ikkje går like fint. Men hey, snart påskeferie eller kva?;) Dei siste dagane har blogginga vore litt fråverande. Plutseleg gjekk eg litt tom for idear, men eg skal prøve å kome meg på beina igjen der.

No skal eg gjere litt økonomilekse (aldri velg det faget), før eg har kapra ein køyretime med tanta!

Har du begynt å øvekøyre? Eller har du kanskje lappen?

Helga mi gjennom mobilen

Fredag - Dagen starta med ei morgonøkt på aktiv saman med Mariel. Eg elskar morgonøktene før skulen på fredagar!

Etter skulen var tida inne for å reise til Ingeborg på Sandane i bursdagsselskap. Christianne tok følgje med meg og Ingvild, sidan ho skulle til Førde.


I løpet av kvelden vart det tatt ein del selfiar, nokre betre enn andre. Det var ein kveld med både mange kjente og nye ansikt. Ein veldig kjekk kveld. Her ser dokke også resultatet av då Hilde slo med på låret av raseri då vi kom på andre plass på quizen.

Laurdag - Eg tok bussen frå Sandane om morgonen, og drog rett på jobb. Etter jobb drog eg og Kristina på ei effektiv treningsøkt. På vegen heim tok eg turen innom coop og handla sminke for 405kr, hahaha, kanskje eg skal vise det her? Vart eigentleg ganske nøgd. Då eg kom heim starta eg å fikse meg for bursdag til Charlotte. Det var ein veldig artig kveld, med masse god mat og gode samtalar.

Då vi skulle heim, hadde vi ikkje fått metta behovet for sosioalisering. Difor overnatta eg og Kristina hos Elisabeth. Vi sovna ikkje før klokka var over fire. Hehe.

Søndag - Eg vakna opp med all sminka frå kvelden før, som overraskane nok var nesten like fin. Etter morgonidyll med Elisabeth og Kristina drog eg og mamma på ukm. Så gjekk vi til mommo og beste og åt mamma sine fantastiske fastlavnsbollar. Resten av dagen gjekk til lekser, og eg prisa meg lukkeleg for at alle vekas treningsøkter var gjennomført.

Kva er det mest spanande du har gjort denne helga?

Les mer i arkivet » Oktober 2016 » August 2016 » Juli 2016

bilde bilde bilde bilde
- FØLG MEG -- DAGNY SUNDE - 1998 -

Trening, sosialisering, piano, fotografering

Kontakt:
dagny_selma@hotmail.com

Legg gjerne igjen ein kommentar, så tar eg ein tur innom din blogg!LEGG MEG TIL SOM VENN!
hits