Innkjøp frå Barcelona!

God morgon! Som sagt handla vi ganske mykje i Barcelona, men hallo, det er lov. Eg er kjempefornøgd med fangsten, og angrar ikkje på noko. Då vi var inne på sephora, spurte eg om hjelp til å finne ting. Eg er nemleg ikkje så inn i den store sminkeverda. Dama viste meg produkt etter produkt, eg eg kasta alle saman oppi korga! hahah, det er nesten flaut å seie det, men eg brukte nesten 2000kr på sminke... Til gjengjeld er eg særs nøgd! Heldigvis.


Mom jean frå Pull&Bear


Sjukt kul discotskjorte frå Bershka


Endeleg fekk eg meg ei orignial Levis-tskjorte!


Ein nydeleg gensar frå Oysho


Jumpsuit frå Primark. Er liiit usikker på om eg likar shortsdelen. Føler den er så formlaus, menmen. 3pk med adidassokkar.


Kvit ripped jeans frå Pull&Bear


Kvit stripete tskjorte frå Pull&Bear


Verdas mest behagelige treningsgenser og tights frå adidas. Der var kjempestore adidas- og nikebutikkar. Oh my god, eg elskar treningskle! Hadde mest lyst å kjøpe med meg alt heim att, men treningskle er eigentleg ganske dyrt, så eg måtte avgrense meg litt.


Dødskule solbriller frå Pull&Bear. Polaroidfilm og ei søt ramme frå Natura


Råkule sko frå ein eller annan butikk i gata. Herreguuud, sjå på dei!! Veit ikkje når eg får brukt dei, men halllooo


Kvite sneakers frå same butikk som dei førre skoa. Eg har hatt lyst på nokre kule joggesko som eg kan bruke til kvardags. Den sølvdetaljen nederst på lissa trur eg kanskje at eg skal fjerne.


Så kjem vi til sminka.

 • Ein billeg, men utruleg god foundation frå Bourjois
 • Benefit The'yre Real mascara
 • Too faced better than sex mascara (Eg ELSKAR denne! Hands down)
 • Benefit shimmer highlight. Kvifor har eg ikkje skaffa meg highlighter tidlegare? Det er jo fantastisk.


Eit fint lite augeskuggepalett frå Sephora. Liker fargane veldig godt, og føler dei passar til meg

 1. Skin Equalizer. Den er for å jamne ut raud hud, slik at du blir mindre raud. Den fungerer faktisk bra! Too faced augeskuggeprimer. Augenskuggen sit mykje betre om eg bruker denne først.
 2. Blush frå Sephora. Concealer frå Benefit. Den er desverre for lys til meg no, men eg vert jo bleikare når det blir vinter og slikt, så det går fint.
 3. Ein utruleg god sportsbh frå nike. Det er fantastisk støtte i den!
 4. Ansikts-, leppe- og nasemaske frå sephora. Negler og små strikk frå primark.
   

 1. Ei fin lita og praktisk veske frå Stradivarius (er ikkje heilt sikker, men trur den var der i frå).
 2. Sokkar og overraskande gode bh'ar frå Primark
 3. Søt bralette frå urban outfitters. Kjempefin bikini frå Oysho. Truser frå Hunkmöller

Wow, dette innlegget vart langt! Kunne jo sjølvsagt ha delt det opp i kategoriar, men den gang ei. Håper dokke hadde det kjekt med å surfe gjennom alt eg har kjøpt;) No må eg springe, skogen kaller!

Kva likte du best?

Livet i dei Barcelonske gatene

Heisann, og god morgon! Beklagar så meget for mitt uvarsla fråver. Reisa tok ganske lang tid, og eg har vore veldig trøytt, så bloggen har diverre ikkje vorte prioritert. No har eg omsider fått sove ut etter ei veke med eit snitt på fire timar søvn per døgn. Barcelona var ein utruleg fin by, med tilgong til både byliv og strandliv. Veka gjekk utruleg fort, men vi fekk gjort utruleg mykje. Sydentur med desse jentene er absolutt aktuelt fleire gonger. Eg trur faktisk eg aldri har vore på ein ferie tidlegare der eg har tatt så få bilete. Eg fekk rett og slett ikkje tid til å knipse i vilden sky, slik som eg plar. Det tenker eg er ein god ting eigentleg, då har vi jo nytta tida ganske bra.

Vi var på shopping på Diagonal Mar den første dagen. Lat meg berre seie det slik; det gjekk ein del pengar på både sminke og kle. Heldigvis har eg berre kjøpt ting eg er veldig nøgd med, og som eg faktisk trong (nesten). Etter nokre dagar presterte eg å miste både kortet og lommeboka, så no står eg i stor gjeld til heile Turbulens... hahha. Sjukt irriterande, men det gjekk fint når eg har så greie vener.


Hahaha, meg og Elisabeth framfor Casa Batlló


Casa Batlló og Casa Milà


Sagrada Famìlia til høgre


Mine vakre vener og litt frukt


Thea, Rigmor og Charlotte


Elisabeth tar polaroidbilete av to artige sjappegutar. Det var treningsstasjon på stranda! Det var så kult at vi måtte prøve oss bort dit.


Vil tilbakee!


Ei stund gjekk eg rundt aleine og shoppa, så gjekk eg inn på eit senter. Der var det etasje på etasje, og eg gjekk og gjekk opp trappene. Det var så utruleg mange butikkar, og eg vart heilt gala. Då eg endeleg kom til toppen, spotta eg ein liten restaurant/café. Eg sprang bort, kjøpte ei flaske med vatn, og styrta heile framfor han som jobba der. Han såg litt forskrekka ut, hahhaa. På det tidspunktet var eg så dehydrert at eg følte den vassflaska ga livet mitt tilbake. Deretter gjekk eg ut på verandaen og vart sjokka over kor høgt oppe eg faktisk var. Dette biletet vart tatt, så gjekk eg ned alle trappene og heim att.


Ingvild, Kristina, Charlotte, Thea, meg, Elisabeth, Christianne og Rigmor!

Takk for ein fin tur, folkens! Love you<3

Skal du på ferie til eit anna land?

Tips til sommaraktivitetar!

Det er søndag og det er sommar. Du vil utnytte veiret, men du veit ikkje kva du skal gjere. Her er mine tips til ein knakande vellykka sommarsøndag.

 • Kjøp mat/is og set deg ned i ein park saman med vener.
   

 • Ta deg ein dukkert i elva eller fjorden.
 • Du kan sole deg
   

 • Arranger piknik ein triveleg stad.
   

 • Dokke kan grille. Det er alltid kjempegodt på sommaren!
   

 • Samle saman nokre kjekke folk og leik leikar ute. Til dømes kubbespel, frisbee, badminton, volleyball, eller, som på biletet, raudt lys.
   

 • Ta ein tur til vasskanten og mat endene.
   

 • Kast deg ut i gummibåten og ta deg ein seiltur over fjorden, ned elva, eller så kan du berre ligge utpå og flyte.
   

 • Jogge/gå ein tur i skogen
 • Gå på fjelltur
 • Ei økt i styrkerommet
 • Gå ein liten tur langs sjøkanten med ein venn
 • Dra på sykkeltur

Det er faktisk så utruleg mykje du kan gjere på ein sommardag at du vil ikkje tru det. Noko eg vil råde alle å gjere, er å nytte sommaren for alt den er verdt. Å sitte i august og angre på at du berre satt inne heile sommaren, er ikkje kjekt.

Kva liker du å gjere om sommaren?

Dei beste fruktene

Det er fantastisk at frukt er så godt, og samstundes sunt! Frukt har veldig mange vitaminar, fiber, karbohydrat og antioksidantar som førebygg forkjøling, influensa og andre virus og sjukdomar som kan angripe kroppen. Frukt hjelper oss også å byggje opp eit sterkt immunforsvar, og førebygg for store sjukdomar seinare i livet, for hjarte- og karsjukdom og kreft. Fordøyinga har også godt av litt frukt. I tillegg til alle desse helsebringande fakta om frukt, så er det jo veldig smakfullt, fargefullt og billeg, og ein kan bruke det til så mangt. Smoothies, salat, kake, suppe, pynt og topping er berre eksempel på bruksområder der du kan nytte frukt.Mi absolutt favorittfrukt er nok eple. Raude, crispy eple. Pink Lady er best. Eg er også veldig glad i mango, ananas, blå druer og cantaloupemelon. Her er ei lita grov oversikt over kva som er bra med nettopp mine favorittar.Kva er di favorittfrukt?

Filmanbefaling #3

At eg driv med desse filmanbefalingane er eigentleg litt ironisk, i og med at eg ser veldig sjeldan på film. Dei gongane eg gjer det, er på anten på filmkveld med Turbulens eller på kino. Eg må seie meg litt heldig også, for nesten alle filmane vi veljer ut, er ganske gode. No i det siste har vi i alle fall sett to filmar som eg vil anbefale vidare.

THE UNINVITED

Anna kjem heim frå eit mentalsjukehus. Faren har gifta seg med sjukepleiaren som pleia mora til Anna og Alex før ho døydde. Søstrene oppdagar raskt at det er noko uglar i mosen, og at denne stemora ikkje er til å stole på. Eg vil eigentleg ikkje seie noko meir om filmen. Den var sjukt bra, sjå den!

ME BEFORE YOU

Lat oss berre ta ein augneblink og tenkje på kor mykje djupare me before you er, i stadenfor et helt halvt år. Det er sikkert veldig mange som har lest boka, eg er ikkje ein av dei. Filmen var veldig bra, og veldig trist. Ein fin kjærleiksfilm om du er i det humøret. Det einaste eg vil pirke på, er dei kleine ansiktsuttrykka til jenta gjennom heile filmen. Det var litt grusomt å sjå på i starten, men så vart eg van med det. Ansisktsuttrykka er jo heller ikkje noko ho kan hjelpe for, så det er litt urettferdig av meg å dra det fram, hehe. Veldig god film, anbefalast!

Har du sett desse?

5 ting eg hatar

- Å ete middag. Det er kjemperart, men eg føler at det måltidet er så påtvunga. For det første tar det tid, og for det andre er det som ei arrangert forsamling der ein skal sitte og fokusere på maten og snakke om kor god den er. Eg ville mykje heller berre ha ete ei banan eller ein annan frukost aleine i staden for middag. Det er sjølvsagt ein annan sak dersom ein er på ferietur og skal ut og ete, eller har jentekveldar og slikt, men vanleg middag i kvardagen er noko eg irriterer meg veldig over.

- Når folk publiserer ti tusen sekund av ein konsert på mystory. Det er så utruleg lite interessant å sjå på. Ja, sikkert kjempegøy å vere på konserten, men viss eg ville sett heile skiten, så hadde eg kjøpt meg ein billett sjølv.

- Folk som hatar PÅ. Det går faktisk ikkje an å hate på nokon/noko. Det er grammatisk ukorrekt, og eg grøsser nedover ryggen. Det er som om eg skulle like sjokolade. Det høyrast jo berre kjempedumt ut! Eg blir faktisk så provosert.

- Folk som ikkje klarar å reflektere seg fram til ei forståing av at alle er ulike og har ulike måtar å reagere og takle ting på. Altså, når folk ikkje skjønner grunnen til kvifor folk handlar på ein annan måte enn ein sjølv ville ha gjort, så må ein ta seg nokre ekstra rundar meg seg sjølve. Vi er alle ulike, og godt er det.

- Rotete rom. Eg må alltid rydde rommet mitt dersom det er noko i ulage. Å rydde og ordne rommet mitt er noko eg liker veldig godt å styre meg også, så då passar jo det fint!

Er det noko som irriterer deg spesielt?

Eg treng pusten min att

Viten om ein realistisk heimkomst var på tida uviss. Likevel la vi ut på og skjulte mistanken om den moglege, og kanskje mest sannsynlege, lagnaden. Begge visste at vi hadde Richters beste son i vente på land, dersom vi fullførte planen. Er det sant at det er stille før stormen? Eg høyrer i alle fall ikkje så mykje som eit andedrag. Baugen vogga høgt og lavt, medan dei spelege bølgjene stadig braut over kanten. Det store havet forsøkte gong på gong å sluke båten heil, med oss i bagasjen. Krafta til det innkomande vindkastet var stor nok til å snu alt på hovudet, og det var ikkje lenger snakk om ei redning.

Pakk kofferten slik

No nærmar eg meg avreise til Spania, berre nokre få timar igjen! No er eg nettopp ferdig å pakke, og eg trur eg har ca 40kg i kofferten hahaha. Eg veit at mange er i same situasjon som meg, og då er det alltid greitt å ha ei lita pakkeliste. Eit tips eg har når det gjeld pakking, er å først og fremst skrive ei pakkelista ei veke i førevegen. Då har du nokre dagar på å kome på ting du ikkje har skreve ned. Sjølv begynte eg å skrive pakkeliste i mai, fordi eg gleda meg sånn, hahah. Her er mine nødvendigheiter når eg skal på heisatur til varmare strøk.

KLE
SKO
TOALETTSAKER
ANDRE SAKER
HANDBAGASJE

Sokkar

Truser

BH

Kjolar

Shortsar

Skjørt

Toppar

Joggebukse og hettegenser

Bikini

Treningskle

Tøysko

Slippersar

Joggesko

Handkle

Body lotion

Shampo og balsam

Såpe

Parfyme

Sminke og sminkefjerner

Hårbørste

Q-tips

Sololje

Solkrem

Aftersun

Plaster

Tanntråd

Barberhøvel

Solbriller

Polaroidkamera

Kameralader

Objektiv til kamera

Minnekort

Green Screen

Bøker

Caps

Musicangel

1 sokkepar

1 truse

Tannkost og tannkrem

Postafen, c-vitamin og betakaroten

Øyrepropper

Kamera

Mobillader

Powerbank

Mobil

Pengar

Pass

Helsekort

Flybillett

Bussbillett

Bok

Reisedokument


Savna punktvippene :'( Trur eg må setje på nye snart!


META


Pakking i fyr og flamme!

Kva glømyer du alltid når du skal pakke?

innkjøp til sydentur!

Heisann! I dag tidleg vakna eg og Elisabeth hos ho, så drog vi på café og åt frukost. Deretter gjekk vi rundt og handla inn litt nødvendigheiter til morgondagens reise. Vi gjekk bort til stadion der gutane spelte kamp, og der møtte vi nokre av jentene. Vi avtalte at vi skulle ha ein chill kveld med heimelaga pizza. Eg avtalte skyss kl18, og eg er allereie litt seint ute, så eg må nesten berre springe!

Dette kjøpte eg til reisa:

Ansiktssolkrem, solkrem 30, solkrem 20, lypsyl med solfaktor 30, sololje 15 og aftersun


Deodorant, sminkefjernerserviettar, antibac, sjampo og balsam


TruserHA EIN FIN KVELD!

WE ARE GOING TO BARCELONA


No er det berre TO DAGAR til turbulens reiser til Barcelona! Diagonal Mar Shopping Centre, Font Magica, Casa Batllo og Strandworkout er nokre mål som står på lista. Det blir så fantastisk å sitje på stranda, bade, bli tan, gå ut på kveldane og ete, og rett og slett berre kose oss kjempemykje! Eg har verkeleg trua på at dette blir ein alle tiders minnerik tur. Rett etter at vi har kome heim att, så kjem Ingrid heim att frå eitt år i USA. Å sjå Ingrid igjen er noko eg gler meg så enormt til. Altså, eg har ikkje teljing på kor mange gongar eg har drøymt at ho har kome heim, i løpet av dette skuleåret. Hahahah. Denne sommaren kjem til å bli fabelaktig og full av eventyr!

Har du nokre gode tips til oss når vi skal til Barcelona?

Naturen er så kul!

Hei! I morgon er aller siste skuledag i 2vgs! Dagen skal bestå av underhalding og utdeling av is, så eg trur det skal gå ganske godt føre seg. Herregud så deilig det blir med en laang sommarferie, og spesielt om veiret held seg slik! På søndag reiser eg som kjent til Barcelona med min vennegjeng, Turbulens. Håpar ikkje det blir turbulens på flyet! HA-HA-HA #dobbelbetydning! Sjukt dårleg vits.. OKei, uansett, eg gler meg så mykje at eg veit ikkje heilt kor eg skal gjere av meg! Eg får berre smøre meg med tolmod, for det er jo ikkje meir enn tre (!!) dagar til.

Etter skulen i dag var eg på ein liten tur til Randabygda saman med naboane mine. Der finst, dersom du går eit stykke innover i skogen, ein foss som heiter Tvinnefossen. Det som er så spesielt med denne fossen, er at du kan gå bak den, og sjå vatnet falle ned frå baksida! Eg tok mange bilete i dag, så det er berre å starte å bla!


Møtte ein liten kattepus
Her gjekk vi bak

Då eg var lita drog vi på tur hit mange gonger, men no var det begynt å bli nokre år sidan førre gong. Det var veldig kjekt å kome tilbake!

ANTREKK: NECKLINE TOPsingletCubus ShortsByoung

Kva synes du?

Fjelltur i sommarsola!

Hei! Denne dagen har vore ganske perfekt eigentleg. Eg vakna relativt tidleg, sola skein inn vindauget, så eg la meg ut i hagen og sola meg. Etter eit par timar fekk eg ei melding av Caroline der ho inviterte meg med på Rindahornet. Der hadde eg aldri vore, så eg bestemte meg for å slenge meg med. Turen var utruleg fin! Der vil eg gå fleire gonger. På turen heim att møtte vi eit lite ekorn i skogen.

Då vi kom heim sprang vi rett i sjøen og bada av oss sveitten, for så å få servert pannekaker hos Caroline. No sit eg her nydusja, og har nett kome heim frå eit lite besøk hos mommo og beste. Om ikkje så lenge skal eg ta fatt om sykkelen og trakke opp til Kristina. Der blir det jentekveld og overnatting!


Fjellgeit nr1


Q10s


Megalite ekorn
Fantastisk!

Kva har du gjort i dag?

 

Billig alternativ til vippe extensions

Hei! Er dokke klare for sommarferie? Det er i alle fall eg. Denne veka har vi (som kom opp til skriftleg eksamen) fri både i går og i dag, så vi har på ein måte tjuvstarta littegrann. Det gjer meg ingenting, for å seie det sånn. No skal eg kome med eit tips som eg kjem til å bruke i sommar. Når sola skin, så vil ein jo få frekner og bli brune, og då er det veldig deilig å kunne føle seg fin utan sminke. Då har vi tilbodet opp vippe extensions, problemet er berre at det kostar skjorta!

For to veker sidan satt eg heime ein kveld foran spegelen, og med sminkemappa mi framfor meg. Der spotta eg ein pakke med punktvipper som har tatt opp plass i sikkert eitt år. Eg bestemte meg for å prøve det ut den kvelden. Det tok ei heil veke før nokre begynte å falle av, og då hadde dei gått gjennom bading, dusjing, soling, heftig svetting og litt grining. Slike billege vipper trudde eg skulle falle av med éin gong, men den gang ei. Eg har gått utan noko som helst sminke heilt sidan eg sette dei på, og eg må ærleg innrømme at eg føler meg fin utan når eg har på desse vippene. Sjølvsagt er dei ikkje like fine og solide som ekte vippe extensions, men det er faktisk 1500kr billegare. Ein punktvippepakke kostar ca 130kr, og med lim i tillegg vert det til saman 150,- (Eg har kjøpt både vippene og ekstra lim frå cubus). Det vil eg kalle eit kupp. Mange har faktisk spurt meg om eg har tatt vippe extensions. Eg skal heilt klart dra nytte av denne oppdaginga seinare i sommar når desse har falle av.


ah, for nokre nydelege vinklar og perspektiv på desse bileta. Eg tok meg ein kunstnerisk fridom til å redigere augefargen min slik at eg enda opp med å sjå ut som ein vampyr frå Twilight.

Har du prøvd punktvipper før?

sommarplanar

Det er noko i lufta denne sommaren. Vinden susar gjennom grønne, frodige lauvtre. Plutseleg var heile fjellsida tett i fyldig skog som bula utover. Våren rakk nesten ikkje å seie hei før sommaren tok overhand og boltra seg utover dalane og engene. Eit lite vindpust kviskrar meg i øyra at denne sommaren, den blir bra. kødda.

Men for å vere litt seriøs; eg har allereie fått skille, ansiktet mitt er fullt av frekner, Barcelonaturen med nesten alle mine beste vener er rett rundt hjørnet, Sivert Høyem kjem på Malakoff, eg får besøk av Ingrid og Oline, eg skal jobbe og tene masse pengar, EG BLIR 18!, altså, kan dette love noko anna enn ein fantastisk sommar? Vi har jo fått ein smakebit på sommarvêret, og tenk så fenomenalt om heile sommaren går forbi i ein slik temperatur. Smilet mitt er breitt, latteren heng laust, friluftslivet tar seg opp, ja, livskvaliteten min betrar seg med ti tusen hakk når sola og sommaren slår til for fullt.

Det eg skal i sommar er altså:

 • Barcelona heile neste veke med Turbulens.
 • Jobbe som ein helt og tene inn til livets opphald.
 • Malakoff rockefestival som er her på Eid. Åh, som eg elskar dei dagane, det er berre ubeskriveleg. I år kjem også Oline og Ingrid frå språkreisa på besøk, og det gler eg meg veldig til. Eg trudde faktisk ikkje eg skulle få så gode vener på den turen i fjor, så det er eg veldig takknemleg for.
 • Når vi kjem til 9.august, då fyller eg 18 år. Det er ein stor dag, for då får eg lov til (nesten) alt, og eg kan bestemme over meg sjølv.
 • Roadtrips, småturar og eksursjonar kan eg berre liste opp med éin gong, for det kjem det til å bli mange av.

Kva skal du i sommar?

Klesskåpet mitt + SNAPSALE

Heisann! I går brukte eg store delar av dagen til å rydde rommet og renske ut heile klesskåpet mitt, i tillegg til sjølvforsvarskurs, bading, soling og kino. Sjølvforsvarskurset hadde vi i hagen til naboen, slik at Turbulens er førebudd på kva enn som måtte skje i Barcelona. Om vi vart så veldig mykje farlegare, er eg litt usikker på, men no har vi i alle fall nokre triks på lur om det skulle oppstå ein situasjon. Charlotte, Thea, Rigmor og eg var på The Conjuring 2 på kvelden. Den var eigentleg ikkje sånn kjempeskummel, så synes eg heller 1'aren var verre. Men alt i alt synes eg at det var ein bra film eigentleg.

Tilbake til klesskåpet. Endeleg har eg fått rydda vekk alle kleda eg ikkje bruker. Det vart ganske mykje til overs, og då fann eg ut at eg skulle legge det ut for sal. Det har eg no gjort på snapsale. Du kan søke det opp på nett, eller laste ned appen. HER er min brukar. Der er ganske mykje forskjellig, og du må gjerne ta ein titt. Kanskje finn du noko du liker!


Slik ser skåpet mitt ut no. 


Dette er den øverste skuffa til høgre. Her har eg kjolar og bikiniar.


Øverst til venstre har eg joggebukser, hettegensarar og sweatshirts. Her-re-gud så mykje eg har av det!


Til høgre igjen har eg ein gymbag, body lotion og langbukser under. Det gøymer seg også to brettspel bak buksene, men det er det ingen som veit;))


Under buksene heng shortsar og skjørt. Har litt for mange kleshengarar som du ser..


Her heng alle gensarane mine, og nokrekvardagslege kjolar. No er veldig mykje til vask, så eg har fleire gensarar haha.


Øverste skuffene: toppar, tskjortet, singlet, crop tops og gensarar <-- o --> Mapper med sminke, negleting, hårting og diverse kremar osv.


Midterste skuffene: Alt av treningskle og tilbehør <-- o --> Sokkar, truser, BH og generelt undertøy.


Nederste skuffene: Treningssko og sko <-- o --> Store tskjorter og shortsar, som er mest brukt til pysj, og tre skjorter.

SJEKK UT SNAPSALE HER


Har du system i kleda dine?

Eg er heilt sikker på at eg gjorde riktig

28.august 2014 skreiv eg eit innlegg på bloggen med overskrifta "eit større val" (link HER). Det var frå den tida eg var usikker på om eg ville bytte skule og begynne på studiespesialiserande her heime på Eid. Først og fremst er det så merkeleg at det er heile TO ÅR sidan. Altså, det kjennest ut som i går. Eg las innlegget no for nokre dagar sidan, og eg hugsar så utruleg godt kor usikker eg var. Når eg tenkjer tilbake på det, så sit eg med ei så god kjensle, fordi eg veit at eg gjorde det rette valet. At eg ikkje kjenner eit snev av anger er veldig tilfredsstillande. Dersom eg hadde gått i Volda ville eg gått glipp av så mykje som har gitt meg gode minner. Først og fremst hadde ikkje vore ein del av turbulens, og det er ein verdi i livet mitt som eg ikkje ville ha bytta mot noko i verda. Eg ville mest sannsynleg ikkje ha kjent venane mine på sandane like godt, og alle opplevingane der, ville eg vore forutan.

Spesielt 2vgs, som no avsluttast, har vore eit fantastisk år. Neste skuleår blir omtrent same klassene, håpar eg, og viss siste året blir like bra, då blir det bra! Russetida, Prahatur og generelt skulekvardagen med eidagjengen; åh, eg gler meg. Når eg føresteller meg at eg framleis hadde gått i Volda, så tenkjer eg at eg mest sannsynleg hadde fått vener, og hatt ei fin tid, men eg trur ikkje noko kan samanliknast med kor godt eg trivast på Eid vgs. Takk til alle som gjer kvardagen min så bra!

Trivast du på skulen?

ANTREKK 10.06.16BukseGina Tricot TskjorteCubus JakkeBikBok

Dette antrekket er eigentleg fotografert i mars, så eg er ikkje så bleik no.. haha. Noko anna som har endra seg sidan desse bileta vart tekne, er at buksa ligg i bosset fordi den revna opp:((

Kva synes du?

PLASK

Hahha, dokke anar ikkje kor mange gonger eg sprang over denne elva for å få desse bileta. Det enda med at skoa vart søkkvåte, men det var verdt det, for eg synes bileta vart litt kule. Spesielt det første

Kva for eit likte du best?

Personlege favorittar

Her er mine favorittar i klesskåpet:


Eg elskar slike små og kule øyredobbar, og det er ekstra kult om ein har mange hol. Eg har eigentleg eitt til på kvar side, men dei har grodd litt igjen:( Eg trur desse er frå claires.


Dette liker eg kjempegodt sidan det er så enkelt og søtt. Frå Topshop.


Desse kjøpte eg i ein liten butikk i ein liten by i Frankrike. Dei passar liksom til alle typar sommarantrekk.


Dette var gensaren mamma kjøpte til meg då ho var i Dublin. Eg elskar forma, og den er kjempegod å gå med. Tusentakk, mamma!


Tskjorte frå abercrombie&fitch. Stoffet er silkemjukt, og den er masse stretch i: thumbs up.


Åhh, denne shortsen er såå fin og god! Eg trur eg må kjøpe meg fleire slike. Frå Byoung.

Har du nokre favorittar i skåpet ditt?

EIN LITEN SKOGSTUR

I dag tidleg vakna eg klokka 06, og fekk ikkje sove igjen. Difor leita eg fram nokre bileter eg hadde liggande frå forrige veke. Dette er min favorittskogsveg, og eg tenkte den fortente å verte avfotografert. I fjor sommar gjekk eg her opptil fem gongar i veka, og eg gler meg til mange fleire turar denne sommaren.

Liker du å gå i skogen?

SURPRISE!

God morgon! På laurdag hadde Kristina bursdag, så då tenkte vi jentene at vi måtte finne på noko sprell. Etter alle var ferdige på jobb, køyrte vi opp til Kristina og kidnappa ho. Vi bandt ho fast i bilen, tok bind framfor auga hennar, tok på ho hørselsvern samtidig som ho fekk høyre på ei speleliste med alle songane ho hatar. Vi køyrte vidare og plukka opp resten av Turbulens, så bar det avgarde mot Vedvikja. Det er ein stad vi ikkje plar å vere, så vi tenkte vi skulle gjere det litt annleis. Vêret var strålande, og det var så fint der! Då vi tok av blindfoldet, fekk Kristina sjå eit trebord dekka med masse frukt, sjokolade og anna god mat. Vi var ganske fornøgde med at vi klarte å overraske ho!
Rigmor og meg


Fine jentene
Eg og Rigmor gjekk rundt i skogen og hadde photoshoot.
Meg: "Hahah, tenk viss treet knekke no!"
Treet: *knekk* *knekk* *knekk*
Og der dalar Rigmor ned frå treet, landar på det lille treet i forgrunnen, og deisar ned på bakken. Det var så morsomt, og vi lo så godt!


Ho fekk hol i toppen på den morsommaste plassen


Hahhaah, såg jo eigentleg utruleg vondt ut..


Litt utpå dagen drog vi frå Vedvikja og inn til Osvika på Eid. Her møtte vi mange artige menneske.


På kvelden kom guttakrutt, og vi såg på solnedgongen saman (haha.)


Strike a pose


Vakre Elisabeth


DansedanseThea

Har du laga overraskingsfest for nokon før?

Slik blir du sunn

Det er ofte ikkje så veldig mykje som skal til for å verte litt sunnare. Her har eg samla nokre tips.

 • Et det du liker, men erstatt det med sunnare alternativ. Dømer:
  • Grovt brød --> ekstra grovt med korn og frø
  • Salami --> skinke
  • Bytt ut med "lett"-varianten
  • Kjøt --> fisk, kylling og kalkun
  • Tilbehør til middagen --> bønner, linser og erter
  • Smågodt, sjokolade og chips --> oppskjært frukt eller grønsaker med dipp
  • Brus --> vatn (evt med oppskjært frukt for smak) eller farris med smak
  • Cornflakes --> Havreflak
 • At ein skal ete opp alt på tallerkenen føler eg er noko som heng igjen frå då Noreg var eit fattig land, og ein åt det ein fekk. I Noreg i dag har vi ikkje matmangel, så om du er mett, så skal du ikkje presse i deg dei siste bitane berre fordi vi skal "tenke på barna i Afrika".
 • Alltid ha ein stor og god salat saman med middagen.
 • Ver bevisst på at du får i deg fiberrik og næringsrik mat.
 • Hold laurdagsgodtet til laurdag.
 • Et fordi du er svolten, ikkje berre fordi du kjedar deg.

På besøk i paradis

Heisann! For eit vêr det er! Sjølv om eg går i shorts og singlet, så frys eg ikkje i det heile. Det er så deilig. Skuldagen i går er den beste skuledagen eg har hatt hittil i mitt liv. Fransklæraren vår inviterte oss på besøk til seg, og der var vi heile dagen. Alle vart heilt mållause då vi kom dit, for det var så fantastisk fint! Eg finn ikkje ord som kan dekke beskrivinga av denne tomta. Huset låg i ly, så der var ikkje vind. Ho hadde eit gjestehus i mur, ei steinbru, elv, ein dam, grillplass ute med tak, tusenvis av plantar osv. Det var berre heilt utruleg. Eg trur alle hadde lyst å berre flytte inn der med éin gong.


Thea og Ingvild


Kalle og Håkon


Rigmor bada på Bjørg sitt hemmelege svaberg


Erling og Jorden


Amalie, Victoria og Amida


Finaste Bjørg
Soling på g


Thea


Stijn og Andrine


Kalle og Joachim


Erling og Jorden


Eg og Mariel sola oss. Det var kjempevarmt!


Ingvild


Eg og Mariel kjøpte begge shortsar kvar for oss før vi drog på skulen

Korleis er vêret med deg?

TRANSPARENT FLARE - VIDEO

For nokre dagar sidan laga eg ein liten film om broren min, Eilif! Eg må ærleg innrømme at eg såg filmen føre meg litt betre enn eg klarte å lage han. Øving gjer meister, seier berre eg. I løpet av sommaren har eg lyst å lage fleire slike småfilmar, og eg er godt i gang med nummer 2!

Kva synes du?

Ønsker du ein sterkare kropp?

Det eg anser som den beste måten for å bygge opp muskelmasse, er å jobbe jamnt og målretta, men det er mange måtar å bygge ein sterk kropp på. Du kan til dømes trene frivekter (som knebøy, benkpress og markløft), styrketrening i maskiner (treningsapparat) eller bruke di eiga kroppsvekt.

Frivekter vs Treningsapparat
Eg vil eigentleg anbefale frivekter framfor treningsmaskiner som hjeper deg med øvelsane. Vi kan ta eit døme på fritt knebøy vs knebøy i smithmaskina. Smithmaskina tar frå deg moglegheita til å stabilisere deg på eiga hand, og du vil få ein feil posisjon som i lengda kan vere skadeleg. Når du trener frivekter får du trena mykje meir på balanse, og musklar i heile kroppen vert aktiverte, ikkje berre dei du tenker du skal trene, slik at kjernemsuklaturen vert styrka på eit høgare nivå. Når du bruker treningsapparat/maskinar vert rørslebana veldig avgrensa, noko som fører til at berre spesifikke musklar får køyrt seg. Skal ein tenkje på kva som er funksjonell trening og ikkje, så kan du eigentleg droppe treningsøvelsar i apparat. Musklane våre treng alle støttemusklane rundt for å fungere i heilheit. Kroppen er samansett av mange ulike musklar i forskjellige storleikar, og dei fungerer saman. Det er ikkje slik at når du lyfter ei eplekasse, så bruker du kun rumpemusklane. Du bruker heile kroppen, og då må du ha trena på ein slik måte at musklane samarbeider og vande med å bli brukt om kvarandre på same tid.

Trening med kroppsvekt
Denne type trening er veldig god, og det er ikkje like "skummelt". For dei som ikkje føretrekk å lyfte vekter, så er styrketrening med kroppsvekt eit like godt alternativ. Kroppsvekt kan vere mindre effektivt enn vektløfting for å bygge musklar, sidan motstanden ikkje er like stor. Eigenvekttrening bygger opp ein god kjernemusklatur, og du kan variere med både tunge og lettare økter. Nokre gode eigenvekstøvelsar er chinups og pullups, dips, bulgarsk utfall, utfall, burpees, armhevingar, situps osv.

Alt i alt vil eg seie at dersom målet er å få store guns, så er frivekter den beste og mest effektive måten å oppnå det. Er målet derimot å berre vere i god form, og ikkje trene altfor hardt, kan trening med eiga kroppsvekt vere ei fin aktivitetsform!

Liker du best vekter eller eigenvekt?

FisketurBilete frå då eg og Eilif var på nok ein mislykka fisketur for nokre veker sidan. Veiret var fantastisk, då!

No ladar vi opp til sommarferie her, og vi er så klare! I dag sendte vi heile klassa heim att, fordi vi trudde vi var permitterte frå dei siste timane. Det viste seg at dette ikkje stemte då vi møtte læraren på veg ut av bygninga. Haha, det var ganske morsomt. Ellers har vi fått mange av karakterane, og eg er både nøgd og ikkje. Jajaj, life goes on!

Kva gjer du om dagane?

Les mer i arkivet » November 2016 » Oktober 2016 » August 2016

bilde bilde bilde bilde
- FØLG MEG -- DAGNY SUNDE - 1998 -

Trening, sosialisering, piano, fotografering

Kontakt:
dagny_selma@hotmail.com

Legg gjerne igjen ein kommentar, så tar eg ein tur innom din blogg!LEGG MEG TIL SOM VENN!
hits