Livet i dei Barcelonske gatene

Heisann, og god morgon! Beklagar så meget for mitt uvarsla fråver. Reisa tok ganske lang tid, og eg har vore veldig trøytt, så bloggen har diverre ikkje vorte prioritert. No har eg omsider fått sove ut etter ei veke med eit snitt på fire timar søvn per døgn. Barcelona var ein utruleg fin by, med tilgong til både byliv og strandliv. Veka gjekk utruleg fort, men vi fekk gjort utruleg mykje. Sydentur med desse jentene er absolutt aktuelt fleire gonger. Eg trur faktisk eg aldri har vore på ein ferie tidlegare der eg har tatt så få bilete. Eg fekk rett og slett ikkje tid til å knipse i vilden sky, slik som eg plar. Det tenker eg er ein god ting eigentleg, då har vi jo nytta tida ganske bra.

Vi var på shopping på Diagonal Mar den første dagen. Lat meg berre seie det slik; det gjekk ein del pengar på både sminke og kle. Heldigvis har eg berre kjøpt ting eg er veldig nøgd med, og som eg faktisk trong (nesten). Etter nokre dagar presterte eg å miste både kortet og lommeboka, så no står eg i stor gjeld til heile Turbulens... hahha. Sjukt irriterande, men det gjekk fint når eg har så greie vener.


Hahaha, meg og Elisabeth framfor Casa Batlló


Casa Batlló og Casa Milà


Sagrada Famìlia til høgre


Mine vakre vener og litt frukt


Thea, Rigmor og Charlotte


Elisabeth tar polaroidbilete av to artige sjappegutar. Det var treningsstasjon på stranda! Det var så kult at vi måtte prøve oss bort dit.


Vil tilbakee!


Ei stund gjekk eg rundt aleine og shoppa, så gjekk eg inn på eit senter. Der var det etasje på etasje, og eg gjekk og gjekk opp trappene. Det var så utruleg mange butikkar, og eg vart heilt gala. Då eg endeleg kom til toppen, spotta eg ein liten restaurant/café. Eg sprang bort, kjøpte ei flaske med vatn, og styrta heile framfor han som jobba der. Han såg litt forskrekka ut, hahhaa. På det tidspunktet var eg så dehydrert at eg følte den vassflaska ga livet mitt tilbake. Deretter gjekk eg ut på verandaen og vart sjokka over kor høgt oppe eg faktisk var. Dette biletet vart tatt, så gjekk eg ned alle trappene og heim att.


Ingvild, Kristina, Charlotte, Thea, meg, Elisabeth, Christianne og Rigmor!

Takk for ein fin tur, folkens! Love you<3

Skal du på ferie til eit anna land?

WE ARE GOING TO BARCELONA


No er det berre TO DAGAR til turbulens reiser til Barcelona! Diagonal Mar Shopping Centre, Font Magica, Casa Batllo og Strandworkout er nokre mål som står på lista. Det blir så fantastisk å sitje på stranda, bade, bli tan, gå ut på kveldane og ete, og rett og slett berre kose oss kjempemykje! Eg har verkeleg trua på at dette blir ein alle tiders minnerik tur. Rett etter at vi har kome heim att, så kjem Ingrid heim att frå eitt år i USA. Å sjå Ingrid igjen er noko eg gler meg så enormt til. Altså, eg har ikkje teljing på kor mange gongar eg har drøymt at ho har kome heim, i løpet av dette skuleåret. Hahahah. Denne sommaren kjem til å bli fabelaktig og full av eventyr!

Har du nokre gode tips til oss når vi skal til Barcelona?

Kvardag i Saint Jean De Luz

Hei alle saman! Eg veit at det er snart to månadar sidan vi kom heim att frå Frankrike. På alle desse vekene har kvardagen på turen gått heilt i gløymeboka mellom alt eg skulle ha gjort. Eg hadde planar om å fortelje om ting som skjedde på turen, og artige situasjonar. Sidan denne turen var såpass innhaldsrik og gøyal som den var, meiner eg at tida framleis ikkje er ute. Difor skal eg no blogge om kva vi gjorde i Frankrike.


Dette godteriet er det BESTE eg har smakt! åååh

Vi var i Bayonne på shopping, på joggeturar, på stranda, eg og Ingvild farga håret og vi spelte spel på kvelden. Ein dag skulle vi på klatrepark. Etter mykje styr med organisering, bekledning og taxi kom vi omsider fram til ein stengt klatrepark... Onsdagen tilbrakte vi på eit matkjøpesenter i FIRE timar. Åh, då var eg lei. Gjennom heile turen var vi konstant på leiting etter wifi, og hjerna vår var konstant på jakt etter mat. Det vart så gale at vi gleda oss til å kome heim og ikkje ete. Ordet fråtsing var sentralt.


Shopping i Bayonne!

Eg hadde sinnsjuke draumar alle nettene og gjerne heile nettene. Det meste handla om forfølging. Eg veit ikkje korleis eg skal tolke det. 


Togtur heim frå Bayonne

I løpet av turen hadde eg meir latterkrampe enn eg har hatt kanskje heile året til saman. Blant anna skulle eg flette ei nattflette, og då eg var ferdig oppdaga eg at halve håret hang ut frå midten og ned. Janne ga meg eit kjempelurt tips mot kviser; nemleg å ta tannkrem på over natta. Det enda med at på kvelden sat eg der med heile tannkremtuba i panna.. Det kom litt for mykje ut. Dette er eigentleg ikkje så morsomt dersom du ikkje var der. Men! Det neste er kjempemorsomt. Mamma bestilte ein mojito basque. Etter knappe ein slurk greidde ho å slå heile glaset ned over bordet, buksa si og skoa mine. Då var ho ikkje mykje treg med å dra fram det vi hadde til hjelp; eit bind. Ho tørka bordet på restauranten med bind. Deretter kom kelneren bort til ho og sa at ho ikkje fekk drikke meir (dette var sjølvsagt ikkje seriøst). Då lo vi godt, medan nokre av oss (ikkje meg) vart umåteleg flaue. Dei lo vi òg av.

På vegen heim hekta kofferthandtaket mitt seg fast, og det var ikkje tale om at det ville gå ned. Vi stod på flyplassen der dei franske tilsette nekta å sende kofferten. Det var ingenting dei kunne gjere med det. Frustrasjonen bygde seg opp blant både oss og dei. Mamma spurte om dei ikkje kunne knipe av handtaket med ei knipetong. Det gekk jo vertfall ikkje an, for då kunne vi saksøke dei for å ha øydelagt kofferten vår. What? Til slutt vart mamma så forbanna at ho knakk av heile skiten med henda. Dei franske såg heilt sjokka ut, samtidig som dei gong på gong forsikra sjefen om at det var vi som hadde gjort det sjølve. Jaja, vi fekk med oss kofferten heim igjen.

Gjennom heile turen hadde eg hatt eit konstant heroisk forsøk på å prøve å pløye meg gjennom ei bok. På togturen heim att bråka alle så mykje at eg vurderte å bruke tampongar som hørselsvern. Det hadde vi desverre ikkje. Uansett trur eg nokre av oss hadde bytta vogntog dersom eg hadde gjort det. Men jaggu fekk eg lest ut boka. WIN.


Hadebra, Frankrike!

Har du vore i Frankrike?

LE MARCHENoko eg synes er kjempekoseleg og sjarmerande med nesten alle franske småbyar, er alle marknadane. Folk kjem med bodene sine og riggar opp med mykje forskjellig. Her møtte vi eit hav av pølser, ostar, grønsaker, smykker, kle, vesker osv. I tillegg er alle så hyggelege og smilande. Eg kjøpte ein tomat som heitte "Coeur de Boeuf" eller noko liknande. Det betyr i alle fall oksehjarte, så det var litt kult. Den såg artig ut!

Dagen eg drog to gonger til Spania

God søndagskveld, alle saman! No er eg nett komen heim (4 timar sidan hehe), og har endeleg kara meg i hop til å få blogga. Eg har kjempemykje å fortelje, så kvifor ikkje berre starte med ei historie frå midt i veka? Det kjem to filmar frå turen og mange innlegg med både bileter og historie.

Den regnfulle dagen vi tilbrakte i Spania var kanskje den mest dramatiske på heile turen. Då vi ankom San Sebastian var det sol, men dei skumle skyene dekka raskt himmelen. Vi starta Spaniareisa med ein tradisjonell tapas, og så snart vi var ferdige med måltidet såg vi oss nøydde til å gå til innkjøp av paraplyar. Desse vart øydelagte etter første vindkast, som førte til at vi søkte ly i ein bar. Omsider kom timen då toget tilbake skulle ha avgang, og vi skunda oss tilbake til togstasjonen. Etter knappe 5 minutt venting hadde eg mista veska mi med kamera og mobil og begynte å grine av panikkslag, så kom eg ut på perrongen og der stod Ingvild med veska mi over skuldra. Kan ikkje skryte på meg at eg følte meg kjempekul då, for å seie det slik.

Vi tørka tårene og sette oss på toget mot Frankrike. I togbyttet skjedde det ein svikt, og vi sette oss på toget som køyrte rett tilbake til Spania. Det resulterte i at vi måtte finne ein taxi frå Spania til Frankrike. På taxisøkjeferda skulle vi krysse ein veg, og den grøne mannen på lysskiltet var dynamisk/bevega seg og gjekk på ein utruleg artig måte. Så det måtte vi alle saman sjølvsagt herme etter. Då vi var komt vel over vegen oppdaga vi at ved sidan av oss gjekk der ein mann som hadde same ganglag som oss, berre at hos han var det på grunn av ei funksjonshemming. Vi vart så ulukkelege og flaue samtidig som vi holdt på å le oss ihjel. I både han og alle andre sine auger såg det heilt klart ut som vi herma etter den stakkars mannen.

For å fatte poenget i det neste og siste situasjonen vi befann oss i på Spaniaturen, må eg kome med ei lita forhistorie: På flyturen frå Oslo til Paris oppdaga eg at mobilen min var daud. Det gjekk ikkje an å skru han på, og eg visste at batteriet var fullada. Vi kom fram til leilegheita, eg satte den på lading som eit forsøk, men framleis ikkje noko teikn til liv. Eg gjekk i tre/fire dagar utan mobil. Så skjedde Spania. På vegen til taxien som vi hadde det så artig på, passerte vi ein mobilforhandlar. "Her kan eg sikkert få hjelp," tenkte eg. Mannen bak kassa tok i mot telefonen, kopla til ladaren og så fungerte den igjen... Kor typisk er ikkje dette? Han må jo ha trudd at eg er verdas dummaste person som ikkje eingong veit korleis ein ladar ein mobil, hahah! Oppsummert var denne turen spenningsfyllt og utruleg minneverdig!Bonsoir tout le monde!

Bonjour! Så langt har vi hatt ein strålande ferie, og vi kosar oss max! Planen i dag var eigentleg klatrepark som vi alle hadde gleda oss så mykje til, men då vi kom fram var det stengt.. Då reiste vi til Bayonne i staden og fekk shoppa frå oss litt. No sit vi på togstasjonen og ventar på toget heim til Saint Jean de Luz, og så skal vi ut og ete. Eg skal vise fram innkjøp og fortelle meir om turen når eg kjem heim sidan eg berre har moglegheita til å blogge frå mobil no. Reisefilm tenkte eg òg hadde vore litt kjekt dersom eg har noka materiale på slutten av veka.

things i wanna do and places i wanna go - bucketlist 2015

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Kor vil du helst dra?

TO THE CABIN, A FIVE HOUR DRIVE FROM THE CITY

Helga vart tilbragt på hytta til Ingvild på Strynefjellet, men Ingrid, Kristina og Ingvild som følge. Det var ei utrulig kjekk helg med latter, spel og god mat. Eg har aldri vore der før, så det var på tide. Det er eigentleg veldig koseleg å reise på hytteturar med vennar, og greitt å vere litt fråkopla alle slags medium og internett. Eg må innrømme at 3G funka ganske bra der, så vi var ikkje heilt isolerte. Eg føler for å nevne eitt par sangar som gjekk på repeat heile helga; The cabin av Ylvis, Like a virgin og Don't stop me now av Queen. No trur eg vi alle er godt leide av dei. Her er nokre bileter frå helga.


<3

Eg og Ingrid skulle ut og gå ein tur, og dei andre trudde vi kom til å vere vekke i 5 minutt, men det enda med at vi var vekke i to, tre timar, hahha. Vi fekk tatt fine bileter på vegen, då. Eg har forresten mange fotografi frå telefonen som er tatt med fish eye lens. Kanskje eg viser dei i eit innlegg.


Ingrid går på isen. 


Eg skodar. 


Ingrid klatrar.


Vi nøyt naturen;D

Har du hytte?

Bileter frå Calvi


Ragnhild og Ingvild


min bror, Eilif


kjekk

Eg hadde riktig nok flest filmar på kameraet etter turen, fordi eg var så oppsatt på at eg skulle lage ein film om turen, men nokre bileter hadde eg. Eg tenkte å berre dele dei no, medan det framleis er relevant. Det var ein kjempefin tur, og eg gledar meg som ein hest til neste gong:D

Har du vore i utlandet i år?

Calvi til AjaccioHer er nokre bileter frå den fantastiske blituren frå Calvi til Ajaccio. Det er synd at kamera ikkje kan fange korleis auget ser, det vert jo aldri like bra på bilde som i røyndomen. Men det var heilt utruleg spesielt og fint! Vi køyrte kystvegen, og det er absolutt verdt turen. Det gode reisefølgjet på turen var sjølvsagt med på å dra opp stemninga. Før vi drog var eg ganske skeptisk fordi eg blir veldig lett bilsjuk og har aldri vore noko spesielt oppteken av naturen, men jaggu var det fint. Det må seiast at vegane var utruleg dårlege, noko som gjorde at fleire blei ganske kvalme, men det er no litt av sjarmen, hæ?

Har du vore på Korsika?

CALVI

No har vi nett kome igjen frå den jevligaste stranda eg nokon gong har vore på. Ein kan knapt kalle det ei strand. Det var så forferdeleg å gå både under vatnet og på stranda. Tross såre føter, var vasstemperaturen veldig deilig, og det vart no brukbare bilete ut av det.


Stranda i Ajaccio, det var heilt utruleg fint!


Det styggaste familiebiletet nokon gong. Eg sit her og ler


Ajaccio


Det var kvalitetsforskjell på strendene i Ajaccio og Calvi, for å sei det sånn


Ragnhild lærer seg å symje. Her kan du skimte den fryktgjevande grunnen!

Har du vore på ei fæl strand i det siste?

MIDI

Heihei! No ligg eg på terrassen utanfor soverommet mitt og solar meg. Huset vi har leigd er heilt utrulig fint! Eg har lyst å berre flytte inn med éin gong! Tidlegare i dag jogga eg og Toril ned på superu g handla frukost, så åt vi eit nydeleg måltid "heime". Etter det drog vi ned i gatene for å sjå i butikkar og sånt, men vi kom jo sjølvsagt midt i siestaen, så då skal vi ut igjen klokka fire.

Eg har ikkje fått overført bileta frå kameraet endå, så mobilbileter får duge:)

1, 2, 3 FLY
Den beste åbiten eg nokon gong har ete. 


Marknad i Paris.


tradisjon:´)


Den flotte  båtturen i Côte d´Azur utanfor Cassis.

Laurdag morgon klokka 08.00 rullar dekka mot Oslo, Gardermoen, og på laurdag kveld er vi i Ajaccio, som er hovudstaden på Korsika. Eg har høyrt at det er ei veldig fin øy med høge fjell, fine småbyar og ein nydeleg farge på vatnet; azurblått. Frankrike har vore besøkt av meg tre gongar (trur eg) tidlegare, og har aldri skuffa. Eg har desverre ikkje fått inntrykk av at det er så utruleg gode shoppingmoglegheiter der, men eg har likevel laga meg ei liste over ting eg skal sjå etter. For to år sidan reiste vi til Cassis i haustferien, og no skal nesten same reisefølget på tur til Calvi i Korsika. For tida er eg ganske lei av skulen, og sommaren har nok tatt avskjed for i år, så det passar meg ypparleg å ta ein tur til varmare strøk denne veka.

I morgon har vi samfunnsfagprøve, som for øvrig er tredje prøva denne veka, men eg har ingen planar om å kome andvaken og utmødd på skulen i morgon, så den prøva bør vere basert på mine naturlege kunnskapar. Difor seier eg god natt og sov godt! 

Kva skal du i haustferien?

LINDOS

Éin av dagane i Rhodos reiste vi på ein båttur til Lindos. Dei seie at du har ikkje vore på Rhodos om du ikkje har vore på Lindos. Eg må ærleg innrømme at eg ikkje følte at denne påstanden var heilt sann. Det som var kult der, var at ein kunne ri på esel opp til Acropolis (toppen av fjellet), så det gjorde vi selfølgeleg. Det var veldig fint der, men eg kjenner ikkje noko behov for å reise dit éin gong til. På båtturen heim att, stoppa båten, og vi fekk bade og snorkle i det fantastiske azurblå havet. Det einaste som er kjipt med havet i syden er at det er så sinnsjukt salt, men det går fint med dykkermaske.

Har du vore på Lindos? Kva var ditt inntrykk?

PARACHUTING

Då vi var i Rhodos var éitt av gjeremåla på lista, parachuting. For dei som ikkje veit kva det er, så er det ein fallskjerm du heng i som er taua i ein båt. Eg må berre seie at det var ei fantastisk kjensle å sveve over alt og alle. At vi i tillegg traff vatnet på vegen opp og ned, gjorde det enda kjekkare. Om du har mulegheiten, vil eg anbefale å prøve det!

Har du nokon gong prøvd parachuting?

Les mer i arkivet » Oktober 2016 » August 2016 » Juli 2016

bilde bilde bilde bilde
- FØLG MEG -- DAGNY SUNDE - 1998 -

Trening, sosialisering, piano, fotografering

Kontakt:
dagny_selma@hotmail.com

Legg gjerne igjen ein kommentar, så tar eg ein tur innom din blogg!LEGG MEG TIL SOM VENN!
hits