#personligalmanakk

Hei! No skal eg tipse dokke om noko veldig lurt. Det er sikkert mange som har sett eller har dette frå før, men då er det kanskje på tide å bestille ei ny. For ei lita stund sidan bestilte eg personleg almanakk frå deira nettside. Du kan lage ditt eige design og bestemme størrelsen sjølv. Eg er kjempefornøgd med mi, og merkar at den kjem veldig godt med. Her kan eg skrive ned alt eg treng å hugse på. Eg hadde eigentleg alt eg skulle hugse, og alle planane mine på notater på telefonen, men ein kveld klarte eg med eit uhell å slette heile skiten. Veddar på at der var 2000 ord, så det var utruleg kjipt. No slepp eg det problemet, fordi planane er faktisk skreve ned med penn. Det digitale kan streike når som helst.


Her er framsida. Eg synes det var finast å ha eit nøytralt bilete på framsida. Dette er tatt ca kl06 på morgonen ei natt i sommar då eg absolutt ikkje fekk sove. Difor gjekk eg ut i hagen og såg mot himmelen heile natta. ahh, minner


Her er litt av innmaten. Eg har kvar dag fram til september 2017, årsoversikt for 2016, 2017 og 2018, sudoku, verdskart, linjer, ruter og blanke ark på slutten. Nede på kvar side er det "dagens trening" og ei prøveoversikt. Pennen kjøpte eg også, trur den kosta 40kr eller noko slikt.


Dette er første side. Her er ei plastlomme med mange klistermerker som eg også bestilte. Eg visste verkeleg ikkje kva eg skulle skrive innleiingsvis, så då skreiv eg heller eit dikt haha.


Linjal følger også med!


På baksida samla eg nokre kjekke og artige minner.

Har forresten kjøpt den største størrelsen, og det er eg veldig glad for. HER kan du lage di eiga og bestille!

Har du ei slik bok?

EBAY BUYS

Ebay har alt mulig du kan tenke deg, og difor synes eg det er så artig å sjå på. Det er så rare og kule ting, og det kostar ingenting. For nokre veker sidan gjekk eg litt amok på ebay, og det endte med at eg bestilte heim 10(!) pakkar. Hahaha. Det var vel verdt det, for pakkar i posten med artig innhald, er alltid ein sikker vinnar. No har eg ikkje mottatt alt som er bestilt, men eg vil vise dokke så snart eg får det. I dag får vi nøye oss med ebaybileter ;) Men har har dokke jo også nokre tips til kva dokke kan kjøpe, dersom det er ønskeleg!Skin Food Spot Patch (link). Lappar du legger over kviser om natta, så skal dei visstnok vere nesten borte neste morgon. Tida vil vise om dette fungerer, eg er noko skeptisk.

Vippeserum (link). Ein slags mascara slik at vippene skal bli lenger og vokse raskare. Likeins her, er eg litt skeptisk, men det er verdt eit forsøk!Punktvipper (link) og Duolim (link) (den kvite sjølvsagt). Hugsar dokke dette (link) innlegget? Eg bestemte meg for å kjøpe tre pakkar punktvipper med ulik lengde, i tillegg til å teste ut den berømte "duolimen" som alle snakkar om.Øyreproppforgreiner (link). Alltid lurt å ha med seg om ein er fleire på tur!

Øyredobbar som lyser i mørket (link). Desse måtte eg berre prøve. Det er kjempekult dersom det faktisk fungerer, men eg er no litt i tvil. Eg kjøpte dei stjerneforma.Vasstett mobillomme (link). Når eg er på stranda eller raftar i elva, så er dette megalurt for å skåne mobilen. Då har eg moglegheita til å ta bileter ute på vatnet utan å vere bekymra.

Grøn leppestift (link). Det som er så artig med denne, er at den blir rosa når du tar den på leppene.


Levis shorts 501 (link). Koooor fin? Eg elskar den, og eg håpar den passar når eg får den! 

Kamerahette 52mm (link). Kor mange gonger har eg ikkje bestilt slike frå ebay? Det er så lett å misse dei. Heldigvis kostar dei ikkje store slanten.
 


Har du nokre gode tips til ebaykjøp?

 

Tips til sommaraktivitetar!

Det er søndag og det er sommar. Du vil utnytte veiret, men du veit ikkje kva du skal gjere. Her er mine tips til ein knakande vellykka sommarsøndag.

 • Kjøp mat/is og set deg ned i ein park saman med vener.
   

 • Ta deg ein dukkert i elva eller fjorden.
 • Du kan sole deg
   

 • Arranger piknik ein triveleg stad.
   

 • Dokke kan grille. Det er alltid kjempegodt på sommaren!
   

 • Samle saman nokre kjekke folk og leik leikar ute. Til dømes kubbespel, frisbee, badminton, volleyball, eller, som på biletet, raudt lys.
   

 • Ta ein tur til vasskanten og mat endene.
   

 • Kast deg ut i gummibåten og ta deg ein seiltur over fjorden, ned elva, eller så kan du berre ligge utpå og flyte.
   

 • Jogge/gå ein tur i skogen
 • Gå på fjelltur
 • Ei økt i styrkerommet
 • Gå ein liten tur langs sjøkanten med ein venn
 • Dra på sykkeltur

Det er faktisk så utruleg mykje du kan gjere på ein sommardag at du vil ikkje tru det. Noko eg vil råde alle å gjere, er å nytte sommaren for alt den er verdt. Å sitte i august og angre på at du berre satt inne heile sommaren, er ikkje kjekt.

Kva liker du å gjere om sommaren?

Dei beste fruktene

Det er fantastisk at frukt er så godt, og samstundes sunt! Frukt har veldig mange vitaminar, fiber, karbohydrat og antioksidantar som førebygg forkjøling, influensa og andre virus og sjukdomar som kan angripe kroppen. Frukt hjelper oss også å byggje opp eit sterkt immunforsvar, og førebygg for store sjukdomar seinare i livet, for hjarte- og karsjukdom og kreft. Fordøyinga har også godt av litt frukt. I tillegg til alle desse helsebringande fakta om frukt, så er det jo veldig smakfullt, fargefullt og billeg, og ein kan bruke det til så mangt. Smoothies, salat, kake, suppe, pynt og topping er berre eksempel på bruksområder der du kan nytte frukt.Mi absolutt favorittfrukt er nok eple. Raude, crispy eple. Pink Lady er best. Eg er også veldig glad i mango, ananas, blå druer og cantaloupemelon. Her er ei lita grov oversikt over kva som er bra med nettopp mine favorittar.Kva er di favorittfrukt?

Billig alternativ til vippe extensions

Hei! Er dokke klare for sommarferie? Det er i alle fall eg. Denne veka har vi (som kom opp til skriftleg eksamen) fri både i går og i dag, så vi har på ein måte tjuvstarta littegrann. Det gjer meg ingenting, for å seie det sånn. No skal eg kome med eit tips som eg kjem til å bruke i sommar. Når sola skin, så vil ein jo få frekner og bli brune, og då er det veldig deilig å kunne føle seg fin utan sminke. Då har vi tilbodet opp vippe extensions, problemet er berre at det kostar skjorta!

For to veker sidan satt eg heime ein kveld foran spegelen, og med sminkemappa mi framfor meg. Der spotta eg ein pakke med punktvipper som har tatt opp plass i sikkert eitt år. Eg bestemte meg for å prøve det ut den kvelden. Det tok ei heil veke før nokre begynte å falle av, og då hadde dei gått gjennom bading, dusjing, soling, heftig svetting og litt grining. Slike billege vipper trudde eg skulle falle av med éin gong, men den gang ei. Eg har gått utan noko som helst sminke heilt sidan eg sette dei på, og eg må ærleg innrømme at eg føler meg fin utan når eg har på desse vippene. Sjølvsagt er dei ikkje like fine og solide som ekte vippe extensions, men det er faktisk 1500kr billegare. Ein punktvippepakke kostar ca 130kr, og med lim i tillegg vert det til saman 150,- (Eg har kjøpt både vippene og ekstra lim frå cubus). Det vil eg kalle eit kupp. Mange har faktisk spurt meg om eg har tatt vippe extensions. Eg skal heilt klart dra nytte av denne oppdaginga seinare i sommar når desse har falle av.


ah, for nokre nydelege vinklar og perspektiv på desse bileta. Eg tok meg ein kunstnerisk fridom til å redigere augefargen min slik at eg enda opp med å sjå ut som ein vampyr frå Twilight.

Har du prøvd punktvipper før?

Slik blir du sunn

Det er ofte ikkje så veldig mykje som skal til for å verte litt sunnare. Her har eg samla nokre tips.

 • Et det du liker, men erstatt det med sunnare alternativ. Dømer:
  • Grovt brød --> ekstra grovt med korn og frø
  • Salami --> skinke
  • Bytt ut med "lett"-varianten
  • Kjøt --> fisk, kylling og kalkun
  • Tilbehør til middagen --> bønner, linser og erter
  • Smågodt, sjokolade og chips --> oppskjært frukt eller grønsaker med dipp
  • Brus --> vatn (evt med oppskjært frukt for smak) eller farris med smak
  • Cornflakes --> Havreflak
 • At ein skal ete opp alt på tallerkenen føler eg er noko som heng igjen frå då Noreg var eit fattig land, og ein åt det ein fekk. I Noreg i dag har vi ikkje matmangel, så om du er mett, så skal du ikkje presse i deg dei siste bitane berre fordi vi skal "tenke på barna i Afrika".
 • Alltid ha ein stor og god salat saman med middagen.
 • Ver bevisst på at du får i deg fiberrik og næringsrik mat.
 • Hold laurdagsgodtet til laurdag.
 • Et fordi du er svolten, ikkje berre fordi du kjedar deg.

Lunsjtips

No skal eg kome med litt gratis reklame til Fjordland og Tine her. Har dokke smakt dei nye (vertfall litt nye) havregrautane dei har komt med? Det er som yoghurtbeger, berre med anna innhald. Eg har levd på dette i tre veker no. Altså, eg kunne ha ete det til middag kvar dag liksom. Det er faktisk så godt. Så dersom du ikkje veit kva du vil ha til lunsj eller frukost, så anbefaler eg å kjøpe ein slik!Har du smakt dei?

Den beste serien eg nokon gong har sett


Generasjon 1

Eg veit ikkje kvifor, men denne serien traff meg. Eg elskar karakterane, og måten dei framstiller ungdomstida satt på spissen i denne grada. Det er mykje eg kjenner meg igjen i, men samtidig er det heilt motsett av mitt liv. Serien tar opp problem man møter i livet, og viser eigentleg mykje åtferd som ein ikkje bør gjere. Oppturar blir dyrebare i eit uryddig og miserabelt liv.


Generasjon 2

Serien har 7 sesongar, men berre rundt 10 episodar i kvar. Sesong 1 og 2 handlar om Tony og hans vener, sesong 3 og 4 handlar om Effy (søstra til Tony) og hennar vener, medan sesong 5 og 6 handlar om eit nytt sett med vener. Sesong 7 er litt spesiell, for der møter ein igjen folk frå dei gamle sesongane, og vi ser kor dei er komne no. 3 og 4 var mine absolutte favorittar, men eg likte veldig godt 1 og 2 også. Cook frå sesong 3 og 4 er min utkåra favorittkarakter! Ååå, det er berre eit eller anna med han.


Generasjon 3

Har du sett skins? Kva er din favorittserie?

Filmanbefaling #2

Heisann! No nærmar det seg helg, og mange er sikkert slitne etter mykje skulearbeid i desset tider. Dersom du vil slappe av med ein film aleine, eller skal ha filmkveld med nokon, har eg nokre gode tips. Mange skal sikkert ut på laurdag, men helga har mange timar! Desse er filmar eg har sett dei siste vekene, og som eg verkeleg likte. Når filmane har eit veldig overraskande sluttpoeng, eller karakteren har ei slags sinnsforstyrring, då er eg limt inn i skjermen. Filmar der du verkeleg må tenkje over kva som skjer, elskar eg! Det er så spennande når du sit igjen med tusen spørsmål når rulleteksten kjem, og då kan ein gjerne sjå filmen éin gong til, så forstår du alt du ikkje kopla første gongen.


GIRL INTERRUPTED - 1999

Eg har høyrt om denne filmen så mange gonger, men har aldri tenkt på at eg kan sjå den. Éin kveld eg sat aleine og ikkje hadde noko å gjere, sette eg på denne. Herregud, for ein film! Den var så utruleg god. Du får verkeleg eit innblikk i korleis det er å leve som psykisk sjuk, på godt og vondt. Det er så interessant å sjå korleis deira handlingar verkar rasjonelle i deira hjerne, men for friske folk er det heilt ulogisk. Trur kanskje dette er ein av favorittfilmane mine hittil, den berre traff meg så godt! Filmen handlar om ei jente som blir tvangsinnlagt, og så følgjer vi kvardagen hennar på eit sinnsjukehus saman med andre. Hovudrollene er Winona Ryder, Angelina Jolie og Brittany Murphy. Kan det blir betre?THE SIXTH SENSE - 1999

Pappa anbefalte denne filmen for meg. Eigentleg vil eg ikkje seie så veldig mykje om den. Du bør berre sjå den, utan å vite så mykje om den på førehand. Det eg kan seie, er at den handlar om ein psykolog som prøver å hjelpe ein liten gut som slit. Hovudrollene spelast av Bruce Willis og Haley Joel Osment.THE JUDGE - 2014

Ein vellykka advokat, Hank Palmer, reiser ned til sin heimstad der faren og brødrene bur, for å delta i mora si gravferd. Hank vil eigentleg reise rett tilbake, men byrjar å bemerke seg merkelege ting med faren, som også er byens dommar. Han trur faren har fått tilbakefall som alkoholiker, og vil etteforske kva som skjer med faren. Filmen handlar om familieforhold, kjærleiksliv og ein dråpe humor. Ein gjennomført film både historiemessig og teknisk!

Har du sett nokre av desse? Har du eit filmtips?

Favorittsongar

No som påska snart er over, treng vi litt motivasjon til kvardagen igjen. Her er nokre av mine favorittsongar. Dei fleste er frå 80-talet (bombe), og der er både rolege og ikkje rolege! Hahah, sikkert ingen andre enn meg som har denne musikksmaken, men men.
 

ejorQVy3m8E
Midnight oil - Beds are burning
 
ZxgMGk9JPVAQuiet Riot - Cum on feel the noize
 
DiWomXklfv8Ralph McTell - Streets of london (Bodskapet og stemninga i denne songen er så utruleg fint!!)
 
pAgnJDJN4VAACDC - Back in black
 
cVikZ8Oe_XAFalco - Rock me amadeus
 
KK5YGWS5H84Marc Cohn - Walking in memphis

 
Kva for ein likte du best? Kva er din favorittsong?

Eg les desse bloggane

I starten av desember skreiv eg eit innlegg om bloggane eg les. Sidan det har endra seg litt, og eg har funne ny bloggar osv, så tenkte eg at det var greitt å lage eit oppdatert innlegg. Alle boggane er linka.


www.krisssy.blogg.no
Kristine er kun eitt år eldre enn meg, men ho har fått til så mykje! Det er kjempespennande å lese om alle turane ho dreg på, og dei kjekke tinga ho går vere med på. Ho har veldig variert blogg, og oppdaterer ofte.


www.matholck.blogg.no
Elskar måten Mathilde skriv innlegga sine på. Eg føler vi har litt lik humor, så ho skriv på ein måte eg synes er artig, haha. I tillegg har ho ein stor vennegjeng som ho finn på mykje kjekt med, og det er gøy å lese om. Ho legg også ut oppskrifter i ny og ne!


www.stina.blogg.no
Ho her har alltid varierte innlegg med mange tips og lister på forskjellige ting. Eg har fått mange idear inspirert av denne bloggen. Ho har også veldig gode bilete, og kjem med oppskrifter og innlegg om trening av og til!


www.leaduvet.blogg.no
Leandra har så fin stil, og veldig gode og reflekterte meiningar. Ho skriv veldig bra, og har fine bilete.


www.maddekk.blogg.no
Denne bloggen har eg nettopp begynt å lese, så eg veit ikkje kor mykje eg kan meine om den. Madeleine trener veldig mykje, og det synes eg er kjempekjekt å lese om sidan eg gjer det sjølv. I tillegg har ho ein eigen stil som er kjempefin, og heile ho er generelt kjempefin, hahha!


www.fitliving.blogg.no
Elskar denne bloggen, sidan den nesten berre handlar om trening og kosthald. Ho kjem med mange tips om korleis ein trenar best, unngår skadar osv. I tillegg er ho personleg. No har ho nettopp vore i Thailand på treningscamp, og fysøren så fine bilete frå den turen! Skulle ønske eg kunne ha vore der. Får veldig mykje inspirasjon og motivasjon frå Maren.


www.kriweb.no
Kristine legg ut oppskrifter kvar dag. Det er sunne og kjempegode oppskrifter. Eg har to av kokebøkene hennar heime også, og det er så mykje godt der! Kvar tirsdag lagar eg middag heime, så då går eg alltid inn på denne bloggen for å sjå kva eg skal lage. I dag blir det gratinert kyllingform med pepperoni (link).


www.lindastuhaug.no
Denne bloggen les eg av same grunn som kriweb. Ho har mange gode og sunne oppskrifter, men eg har ikkje fått prøvd ut så mange av dei enda. Dersom eg skal lage noko til ein venninnekveld, så går eg ofte inn på desse to bloggane og finn idear og inspirasjon.

Har du nokre gode bloggar å anbefale?

Slik sparer du pengar

Ofte er det veldig mykje ein vil ha og gjere, og då er det greitt å ha litt pengar i bakhand. Spesielt når vi snart går mot sommar er det veldig kjekt om ein har litt, slik at ein kan vere med på kjekke opplevelsar og slik. Eg har nokre tips til korleis eg sparar mest mogleg pengar før sommaren.

 • Tilbodsvarer. Dersom eg ynskjer meg noko, så bruker eg å sjå om eg kan finne det på tilbod ein plass, eller så kan det hende eg ventar og ser om det blir nedsett.
 • Matpakke. Eg pakkar alltid med meg matpakke til skulen, så der slepp eg å bruke 50kr kvar dag på mat.
 • Tenk gjennom kva du kjøper. Når du skal kjøpe noko nytt, tenk gjennom om du har noko liknande heime, kjem du til å bruke det? Treng du det eigentleg?
 • Biblioteket. Dette er ein stad eg aldri går, fordi eg ikkje les bøker. Men dersom du les bøker, så er det kjempelurt å låne dei gratis på biblioteket, i staden for å betale 300kr for den. Der går det også an å leige film!
 • Ikkje bli lurt av salg. Dersom du ser ei vare til kjempebilleg pris, så sparar du ingenting på å kjøpe den om du ikkje ville ha kjøpt den i utgangspunktet. Då har du jo brukt pengar du ikkje hadde brukt elles.
 • Sparebørse. Ha ei sparebørse ståande på rommet ditt som du kan putte vekslepengar og andre kontantar på. Du kan lage ein regel på at når du har lagt pengar på børsa, så har du ikkje lov å ta dei ut før du skal på ferie til dømes.
   Er du flink å spare?

Les mer i arkivet » November 2016 » Oktober 2016 » August 2016

bilde bilde bilde bilde
- FØLG MEG -- DAGNY SUNDE - 1998 -

Trening, sosialisering, piano, fotografering

Kontakt:
dagny_selma@hotmail.com

Legg gjerne igjen ein kommentar, så tar eg ein tur innom din blogg!LEGG MEG TIL SOM VENN!
hits